background img

The New Stuff

Muhteşem Yüzyıl - Firuze'nin Sonu Yok

Her Çarşamba Star ekranlarında yeni bölümleriyle yayınlanan Muhteşem Yüzyıl, dün ki bölümüyle beni kendisinden iyice uzaklaştırdı diyebilirim.

Geçtiğimiz hafta, Sultan Süleyman'ın haremine girdiği için aranan Firuze'yi balkondan atma sahnesiyle hepimiz ölüyor sanmıştık ki bir sonraki bölümde o sahnenin sadece bir hayal olduğu, Firuze'nin kurtulduğu ortaya çıktı. Buna tamam dedim. O bölümün sonunda da Firuze Hürrem tarafından bu sefer iple asarak öldürülecekti. Dizi de tam o sahnede son bulmuştu. Dün bir anlık televizyon odasına geçmemle birlikte yeni bölümünde Firuze'nin yine kurtulduğunu gördüm ve başladım sövmelere. Kostümleriyle ve her sahnesiyle fazlasıyla göz dolduran ve orjinalliğin ön planda olduğu Muhteşem Yüzyıl'a böyle bir senaryo gerçekten olmamış.

''Firuze, Hürrem tarafından bağışlanmış fakat aslında bu bağışlama Firuze'nin sonunu hazırlayan bir tuzaktır. Hürrem, Sultan Süleyman'ın ona can veren aşkının, Firuze'yi yakıp, yok edişini izleyebilmek için ipten aldırdı.  Firuze ile bir anlaşma yapan Hürrem Sultan, Sultan Süleyman'dan kendisini ya da Firuze'yi seçmesini isteyecek. Firuze'yi seçerse, koynunda sakladığı zehirle kendi hayatına son verecek fakat Hürrem'i seçerse de olanlar Firuze'ye olacak...''

Ve şimdi bana sorarsanız, Hürrem'in öleceğine bile inanabilirim ama artık Firuze'nin ölebileceğini sanmıyorum, sanamıyorum bile. Dizi de öldürseler bile bir şekilde çıkıp hortlayacakmış gibi bakarım televizyona. Ee, kadın 9 canlı. Ölmüyor arkadaş.


''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

2 yorum: Leave Your Comments

  1. Hepsi böyle bu dizilerin. Fragmanlar hele tamamen aldatmacadan ibaretler. O rüyalar hele, insanı çileden çıkaıyor.
    Haklısınız yani. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanlarda sizi şaşırtan bir şey olursa bilin ki ya rüyadır ya da hayal. :)

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.