background img

The New Stuff

Türkiye'nin Google'a Rekor Talebi

Google'ın yayınlamış olduğu ''Şeffaflık Raporu'' hükümetlerin Google'dan bilgi taleplerinin arttığını gösterirken, Türkiye'nin en fazla içerik kaldırma talebinde bulunan ülke olduğu ortaya çıktı.

Rapora göre yılın ilk aylarında 21 bin ayrı ülke Google'a bilgi talebinde bulundu. En fazla talepte bulunan ülke sıralamasında ABD ilk sırada. ABD, Google'a yılın ilk altı ayı içerisinde toplamda 7969 kez talepte bulundu. 2319 talep ile ABD'den sonra Hindistan ikinci sırada yer alıyor. Brezilya 1566, Fransa 1546, Almanya 1533 ve İngiltere'de 1425 talepte bulundu. Türkiye ise içerik kaldırılması için en fazla başvuran ülke oldu.

İçerik kaldırma sıralamasını başta Türkiye 501 talep ile yer alırken, arkasından 273 taleple ABD takip ediyor. 247 taleple Almanya, 191 taleple Brezilya ve 97 taleple İngiltere, içerik kaldırmak için başvuran ülkeler arasında yer aldı.

Nefret söylemi, pornografik ve telif hakkı da ülkeler genelinde içerik kaldırma nedenleri arasında yer alıyor.

Google'ın raporunda içeriklerin kaldırılmaları ile ilgili talepler arasında; özel hayat, güvenlik ve iftira konuları yer alıyor. Türkiye'nin içerik kaldırma talepleri; 148 talep Mustafa Kemal Atatürk, milli kimlik, hükümet ve değerlerle ilgili.

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.