background img

The New Stuff

Hayata Karşı Diren

Her geçen gün hayatın bize karşı oynadığı oyunlardan bir sonraki ile karşılaşıyoruz. Elimiz bağlı, ağzımıza düğümler atılmış ve gözlerimize siyah bant yapıştırmışlar. Ne bir itiraz, ne de bir direniş. Sadece boyun eğmekle kalıyoruz. Bunun da gelip geçmesine seyirci kalıyoruz.

Hayat yorulmaz, hayat durmaz, hayat asla susmaz. Hayat, sen ne istiyorsan, tersini vermek için çabalar. Seninle dalga geçer, sana güler, seni küçük düşürür. Dinlemez hayat seni, hep bildiğini okur. Sen ise, içindeki pencereler sert rüzgarın şiddetiyle birbirine çarpıp dururken, düğümlenmiş ağzını birbirinden ayırmaya çalışırsın. Her santiminde acı çeker, yutarsın kelimeleri tek tek.

Sen de durmayacaksın, susmayacaksın. Başarmaya, elde etmeye çalışacaksın. Hayat seninle değil, sen onunla dalga geçip, oyunlar oynayacaksın. Neye uğradığını şaşırmış halde dönüp sana bakarken hayat, sen de kahkahalar atarak devam edeceksin yoluna. Gülümseyeceksin daima. Yürüyeceksin hiç durmayacakmış gibi. Çözeceksin önce ellerindeki ipleri, sonra çıkaracaksın gözlerindeki o siyah bantları. Parlayacak gözlerim ışıl ışıl. Gülümsemene direniş gösteren dikişler de ağzından tek tek sökülecek acı vermeden, kendiliğinden.

Evet, bunları yapabilirsin. Çünkü sen çok değerlisin...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.