background img

The New Stuff

Priscilla Çöller Kraliçesi


Bu filmi, haftalar öncesinde bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine izleme kararı aldım. Her seferinde izleyeceğim diyordum ve kısmet bugüneymiş. Şu an ise kendime bu filmi nasıl olur da bu kadar geç izlerim diye sorup duruyorum. Film, baştan sona kadar adeta harikalar saçıyor.

Çöller Kraliçesi; 1994, Avustralya yapımı bir film. Baş roller; Hugo Weaving, Guy Pearce ve Rebel Penfold-russel arasında paylaşılmaktadır. Eski bir film olmasına rağmen, izlerken sanki film günümüzde çekilmiş gibi duruyor. Özellikle filmde yer alan müzikler, giyilen kıyafetler tam anlamıyla olağanüstü. O dönemlere göre oldukça ilgi çekici, kışkırtıcı ve ağzınızı açık bırakacak türden tasarımlar yapılmış. Tasarlanan bu kıyafetler, ciddi anlamda rollere uygun. Makyajlar hakkında yapacak doğru yorumu kelime ile ifade bile edemiyorum. Olağanüstü, muazzam gibi kelimeler çok sönük kalacaktır. Her sahnesiyle fazlasıyla cesur bir film olan Çöller Kraliçesi gerçekten izlenmeli. 

Baş rolde oynayan Hugo Weaving, Matrix filminin ajanı, aynı zamanda V For Vendetta'nın V'si ve Yüzüklerin Efendisi'nde Elrond rolleriyle karşımıza çıkmıştır. Aynı başarı bu filmlerinde de fazlasıyla ortada. Fakat bana göre Çöller Kraliçesi bu filmlerden kat kat harika ve başarılı. Kesinlikle izlemelisiniz. Eminim ki her sahnesinde ağzınız açık kalacak ve filmin muhteşemliğine fazlasıyla tanık olacaksınız. Priscilla Çöller Kraliçesi her şeyi ile ''cuk'' oturmuş diyebileceğim harika bir film. Yönetmen, Stephan Elliott elleri öpülecek ve ayakta alkışlanılacak birisi. 

Film hakkında kısa bilgi: Priscilla Çöller Kraliçesi filmi için hiç kimse sponsor olmamıştır. Çekilmesi için gerekli olan paranın tamamını George Michael vermiştir. 

Filmin Özeti: Film, Avustralya çöllerindeki bir tatil beldesi olan Alice Springs'de bir otelden iş teklifi alan iki travesti ve bir transeksüel dansçının yol macerasını konu alıyor. Priscilla ismini verdikleri tur otobüsleriyle yola çıkan 3 renkli karaktere yolda bozulan otobüslerini tamir eden Bob'da katılır. Bu arada, onlara iş teklifi yapan kadının travestilerden biri olan Anthhony'nin karısı olduğunu öğrenirler.

Filmde Çalan Şarkılar: 

1- I've Never Been to Me - Charlene
2- Go West - Village People
3- Billy Don't Be a Hero - Paper Lace
4- My Baby Loves Lovin - Whiye Plains
5- I love the Nightlife (Disco Round) - Alicia Bridges
6- Can't Help Lovin Dat Man - Trudy Richards
7- I Will Survive - Gloria Gaynor
8- A Fine Romance - Lena Horne
9- Shake Your Groove Thing - Peaches & Herb
10- I Don't Care if the Sun Don't Shine - Patti Page
11- Finally - CeCe Peniston
12- Take a Letter Maria - R. B. Greaves
13- Mamma Mia - ABBA
14- Save the Best for Last - Vanessa Williams 
15- I love the Nightlife - Alicia Bridges

Fragman: 


Resimler: 








0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.