background img

The New Stuff

İzmir'de Canlı Atatürk Portresi

10 Kasım sebebiyle Türkiye'de bir ilke imza atılan, 2 bin 400 İzmirli vatandaşın oluşturduğu canlı Atatürk portresi izleyenleri, görenleri ağlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu olan Mustafa Kemal'in 74. ölüm yıldönümü ülke genelinde çeşitli törenler gerçekleştirildi. Bu törenler arasında en çok İzmir'de gerçekleştirilen tören tüm halkı büyüledi. Konak Belediyesi'nin düzenlediği bu törene çok fazla sayıda gönüllü vatandaş katıldı. Belediye başkanı Hakan Tartan da oluşturulan siluette binlerce kişinin arasında yer aldı. Vatandaşlar saat tam 12'yi gösterdiğinde kendilerine dağıtılan numaralara göre yerlerini aldılar.

Atamıza duyulan özlemi coşkuyla buluşturan portreyi izleyen vatandaşlar şunları söyledi: ''Türkiye'de ilk kez İzmir'de olması ayrı bir mutluluk. İzmir yine her zamanki gibi son damgayı vurdu. Biz hem dindarız hem Atatürkçüyüz. İzlediğimiz anlar gözyaşlarımızı tutamadık. Harika bir duygu. Konak Belediyesi'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz.''

''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''


0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.