background img

The New Stuff

Facebook ve Twitter'da Yazmamanız Gerekenler


Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya şube başkanı olan Abdullah Özçulcu, kötü niyetli bir çok insanın da sosyal paylaşım sitelerinde bulunduğunu belirterek, bu sosyal paylaşım sitelerine yazmamamız gereken şeyleri sıraladı. Abdullah Özçulcu, interneti tüm dünyanın kullanmaya başladığı andan itibaren yararı yanı sıra zararının da bir hayli fazla olduğunu belirtti. Özçulcu: ''İnternette bilgi edinme ve almanın dışında; oyun, kumar, cinsellik ve terör gibi istismar içeren siteler çok yaygın. İnternette kişisel bilgilerin verilmesi çok büyük tehlike oluşturuyor.'' dedi.

Özçulcu, kullanıcıların bilinçlendirilmesini de düşünerek şunları söyledi: ''Kişilerin Facebook, Twitter gibi hesaplarında kişisel bilgilerini paylaşmaması gerek. Kişinin yalnız yaşadığını, evinden uzağa gittiğini veya nerede olduğunu paylaşması kötü düşünceli insanlar için de ellerine geçmiş bir fırsata dönüşüyor. Bu sosyal paylaşım siteleri yararlı gibi görünüyor fakat kişi sırlarını, bilgilerini hiç düşünmeden ortaya attığı zaman bunun zararını da görmeye hazır olmalıdır.''

Yapmamanız Gerekenler: 

. Kişisel bilgiler yazılmamalıdır.
. Kimlik bilgileri verilmemelidir.
. Kart şifreleri verilmemelidir, yazılmamalıdır.
. Nerede bulunduğunuzu belirmek.
. Yalnız yaşayıp yaşamadığınızı yazmak.

Ve bunlara benzeyen bir çok bilgileri, kullanıyor olduğunuz sosyal paylaşım sitelerinde belirtmemeye çalışınız.

Aynı zamanda bu tür tuzaklara ekseri, çocukların ve kadınların düşmesi de göz önünde bulunuyor. İnternet hakkında yeterli bilgiye ve eğitime sahip olmayan bir çok kişi bulunuyor ve bunların çoğu da çocuk ve kadın bireylerden oluşmakta. Bu nedenle de bu tür tuzaklara çocuk ve kadın bireyler düşüyor.

Kendini internet aleminde kendi bilgilerinin tamamen dışında, çok farklı bilgilerle tanıtan insanların da çoğunlukta olduğunu belirten Özçulcu, bu konu üzerinde de şu sözleri söyledi: ''İnternetten tanışma, buluşma ve evlenmeye varan eylemler olduğunu görüyoruz. Bunların önemli bir kısmı hüsranla sonuçlanıyor. O nedenle internetin sınırsız faydaları yanında zararları da vardır.''

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.