background img

The New Stuff

Erdoğan, 10 Kasım Törenine Katılamadı

Hepimizin bildiği gibi bugün Ata'mızın 74. ölüm yıldönümü. Bugün tüm Türkiye, 74 yıl boyunca olduğu gibi yine yasını içinde yaşacak.

Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek fakat törene yurtdışında olması nedeniyle başbakan Erdoğan katılamadı. Cuma günü öğle saatlerinde halka kapatılmış Anıtkabir, 10 Kasım'da saat 10:00 itibariyle halk ziyaretine tekrar açıldı.

Anıtkabir'in ziyarete kapanması nedeniyle verilen tepkilere TSK'dan yapılan açıklama aynen şöyle oldu: ''Atatürk'ün  74. ölüm yıldönümü anma törenleri kapsamında 10 Kasım 2012 Cumartesi günü Anıtkabir'de sayın Cumhurbaşkanı'nın başkalığında ''Çelenk Sunma Töreni'' icra edileceğinden, emniyet tedbirlerinin kontrolü ve tören hazırlıklarının yapılabilmesi maksadıyla Anıtkabir 9 Kasım 2012 saat: 14:00'dan Cumartesi günü saat 10:00'a kadar ziyarete kapatılacaktır.''

Bu haberler üzerine tepki gösteren halk, Ata'mızın üzüntüsüne bir de bunun üzüntüsünü yaşadı. Bir çok kişi 10 Kasım sabah saatlerinde otobüs, uçak vs Anıtkabir'e yolculuk etmiştir. Hepsi de Atatürk'le dertleşmek ve onu yakınlarında hissetmek istiyordu fakat ne yazık ki bu gerçekleşemedi.

Ben de Anıtkabir'de bulunamasam da Ata'mı burada saygıyla anıyorum. Keşke aramızdan ayrılmasaydı, Türkiye eski asilliğini daha çok sürdürebilseydi. Daha özgür daha adil bir ülke olsaydık.

''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.