background img

The New Stuff

ABD Yine Obama'nın!

 2008 yılından beri Amerika Birleşik Devletlerini yöneten ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'i yenilgiye uğratan Barack Obama, bugün sabah saatleriyle birlikte 2. sefer Amerika'nın başkanı seçildi.


ABD anayasasına göre her eyaletin nüfusu oranında bir delege kotası var. Bu kota da 270'dir. 270 delegeye ulaşan kişi seçimleri kazanmış oluyor. Obama ise 270 delegeyi aşarak seçici kurulda 303, Romney' de 206 delegeye ulaşmıştır.

Obama'ya zaferi getiren kilit eyaletler: Pennysylvania, Michigan, Minnesota ve Wisconsin gibi ''partilerin kalesi'' olarak görülmeyen eyaletleri kazanması oldu. Aynı zamanda seçim öncesinde kilit olarak görülen Ohio'da, Obama'nın galip gelmesini taçlandırmıştır.

Romney de 2008 yılında Obama'nın birinci olduğu Kuzey Carolina ve Indiana eyaletleri ile zaferi ele geçirmesi, desteği büyük ölçüde ''Cumhuriyetçilerin kalesi'' olarak bilenen eyaletlerden geldi.

Obama'nın kazanması ile birlikte ünlülerde yorumlarını yaptı.

Eva Longoria: Başardık! Obama tekrar seçildi. Evet!
Katy Perry: 4 yıl daha yanındayız. Gurur duyuyoruz.
Lea Michele: Ve tekrar Obama seçildiği için çok mutluyum. #GObama
Mandy Moore: Başkanımla ve ülkemle gurur duyuyorum. @BarackObama #Obama2012
Olivia Wilde: Amerika! Sen konuştun! Kadınlar duydu! Genç insanlar! Onların yanlışlarını kanıtladı! Yorulmaz Obama gönüllüleri! Teşekkür ediyorum.
Ian Somerhalder: Bizim gibi insanlarla gurur duyuyorum. Katkıda bulunan insanlara teşekkürler.
Ciara: Evet! Tanrı Amerika'yı korusun. Daha iyi olacağız! İnanıyorum! Ekonomi daha iyi olacak. İzleyin ve görün!
Cher: Çok mutluyum. Hayatımın en muhteşem gecelerinden biri. Gözyaşlarım akıyor.
Ashlee Simpson: 4 yıl daha #Obama
Jared Leto:  Başkan @BarackObama bir kez daha The United States Of America başkanı oldu.

''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.