background img

The New Stuff

Benim 'Evim Sensin'


Evet, nihayetinde Özcan Deniz'in ''Ya Sonra?'' adlı filminin ardından yine yönetmenliğini üstlendiği ''Evim Sensin'' adlı o çok konuşulan filmine dün gitme imkanım oldu. Filmin baş rolleri de Özcan Deniz ve eski sevgilisi Fahriye Evcen'e ait.

Özcan Deniz, şarkılarını dinlediğim veya daha önceden dinlemiş olduğum biri değil. Hiçbir şarkısını bilmem etmem. Fakat Özcan Deniz, bence sinema dünyası için yaratılmış birisi. Türk filmini değiştiren yönetmenlerden olduğunu düşünüyorum. Film gayet başarılı ve çekimleri oldukça profesyonelce. Ya Sonra filminden daha başarılı olduğunu fakat konu olarak ise Ya Sonra filmi daha iyi diye düşünüyorum.

Film, romantik komedi tarzında fakat duygusallığı daha çok içerisinde barındıran bir film. Sinemada yalnız başıma izleseydim kendimi parçalarcasına ağlayabilirdim belki ama neyse ki yalnız değildim.

Filmin ilk başında ''Ne bu şimdi?'' dedim içimden fakat ilerleyen sahnelerde film rayına oturdu ve Leyla ile İskender'in aşk ve mutluluk dolu anlarından kesit kesit verilen sahne filmin en harika kısmıydı. Filmin sonu ise bana aynen İncir Reçeli'ni hatırlattı diyebilirim. (İncir Reçeli'nde kız öldüğünde çocuk, kızın avucunun içinde kendi fotoğraflarını yaptırmış oldukları yapboz parçasını buluyordu. Evim Sensin'de ise kız öldüğünde çocuk kızın boynunda, ustasına baston yaparken kızın da bir ahşap parçasına isimlerini kazıdığı ve o an çocuğa göstermediği parça çıktı ortaya.) Sizler de izlemişseniz veya izledikten sonra bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum bu konuda.

Son olarak filmde çalan müziklere gelmek istiyorum. Filmin başında çalan ''Winter Dreams'' şarkısı, çaldığı andan itibaren içime işledi. Şarkıyı Ercüneyt Özdemir seslendiriyor. Aynı zamanda filme damgasını vuran bir diğer şey ise Fahriye Evcen'in seslendirdiği ''Sen yarim idun'' ve ''Kara gözlüm'' şarkıları oldu.

Filmi izlememiş olanlara izlemelerini tavsiye ediyorum ve şimdiden iyi seyirler diliyorum.

Fragman: 

2 yorum: Leave Your Comments

  1. Keşke filmin sonunu yazmasaydın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu farklı bir şekilde yapamadım ne yazık ki, mecburdum yani :D

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.