background img

The New Stuff

Geçmişe Kapanan Kapılar - Sibel Köklü

Geçmişe Kapanan Kapılar, bir polisiye romanı. Sibel Köklü'nün yazmış olduğu bu kitap, ilk kitabı ''Yalan Dünya'' sonrasında çıkarmış olduğu serinin ikinci kitabıdır.

Kitabı, her ne kadar şimdiye dek okuduğum yabancı yazarların polisiye romanlarında kadar başarılı bulamasam da hoşuma gittiğini itiraf etmeliyim. Sibel Köklü, oldukça akıcı bir dil kullanmış ve olayları seri bir dil kullanarak anlatmış. Olayların hızlı ve kısa olması, kitabı da o hızda okumanıza sebep oluyor. İçerisinde çoğu zaman şaşkınlık duygusunun da bulunduğu bu kitapta, yazar çoğu zaman size duygusal bir ruh hali de yaşatıyor. Fazla sürükleyici olmasa da bir çok kişinin beğenebileceği bir kitap. Ben kolay kolay her kitabı beğenmeyen biri olarak, gerçekten beğendiğimi tekrar belirtmeliyim.

Ayrıca serinin ilk kitabını da okumadığımı belirtmek isterim. Çünkü, internet üzerinden almış olduğum bir kitabın yanında hediye olarak geldi bu kitap. Kitabı biraz okuduktan sonra inceleyince, bir seri olduğunu ve kitabın kapağında da bunun belirtilmiş olduğunu fark ettim. Sizler de serinin ilk kitabını alıp okuyun derim ben. Eminim o şekilde daha çok beğenebilme ihtimaliniz olabilir.

TANITIM BÜLTENİ

Günümüz mafya ilişkilerine göndermelerin de bulunduğu bu kitapta, ayrıca yarım kalan aşkın denklemi de yer alıyor.

Rüya Keskin polisiye serisi ''Geçmişe Kapanan Kapılar'' ile devam ediyor. Otuzlu yaşlarını süren hırslı ve başarılı bir gazeteci olan Rüya mesleğine tutkundur. Çalışan ve güçlü kadın portresi çizse de, ardında bıraktığı ilişkilerden sonra Rüya, yalnızlığını kabullenmiş, daha çok kendine dönmüş ve işine sarılmıştır. İstemeden de olsa katıldığı gazetenin yılbaşı gecesi yemeğinin ardından, yeni yıla üç kişinin öldüğü bir kahve taranması olayıyla uyanır.Olayın peşine düşen Rüya, zekasının ve tesadüflerin yardımıyla durumun sanıldığından daha ciddi bir boyutta olduğunu fark eder. Kendini ülkenin en ünlü mafya babasının, önemli bir iş adamının ve irili ufaklı çetelerin rol oynadığı erkek egemen ilişkiler ağında ve kanlı hesaplaşmaların içinde bulur.

Acaba, Rüya bu karmaşık denklemi çözebilecek midir?

2 yorum: Leave Your Comments

  1. polisiye kitaplarla pek aram yok ahmet ümitle de yeni yeni tanıştım ve bayıldım belki de diğerlerine de şans vermeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Türk yazarlara pek ağırlık vermiyorum ne yazık ki bu tür romanlarda fakat basit bir anlatımı olsa da konusu hoş bir kitap. Umarım alır, okursunuz. :)

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.