background img

The New Stuff

Can Atilla Kimdir?


Can Atilla, Türkiye'de New Age müziğinin uluslararası platform temsilcisi olmakla birlikte ''Türkiye'nin Vangelis'i'' olarak anılır. Keman, piyona gibi Batı müziği enstrümanlarını; saz, tef ya da ney gibi Doğu müziği enstrümanları ile birlikte kullanarak eser verir. Bu eserlerin yanı sıra Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen bir çok oyunun müziği ve bir çok dizi müziği Can Atilla'ya aittir.

Ben, Can Atilla'yı bir arkadaşım sayesinde tanıdım. Araştırdım ve bir çok müziğini de dinledim. Gerçekten olağanüstü denilebilecek eserleri var. Nasıl olur da bugüne kadar, böyle muhteşem bir sanatçıyı keşfedemedim, nasıl bihaber kalmışım diye yakınıp duruyorum açıkçası.

Twitter'dan da araştırmış olduğum Can Atilla için atılan tweetlerden bir kaçını sizlerle paylaşacağım:

@omerbaygeldi : Can Atilla, bu adamın eserleri beni acayip mutlu ve huzurlu ediyor.

@GoZunsozu : Sanırım odamda yatağıma yatıp Can Atilla dinleyerek tavanı seyretmek en büyük hobim. Senelerdi vazgeçmediğim tek şey.

@GS_Ayse2180 : Can Atilla'nın müziği terapi gibi.

@bayanlennon : Şöyle anlatıyım; geceleri Can Atilla dinleyerek uyuyorum. İnsana kulağından eroin veriyor adam.

Tweetlerin ardından, benim en çok beğendiğim eserlerini sizlerle paylaşmam en doğrusu olur diye düşünüyorum. Dinleyin ve içiniz huzur dolsun.


1- Vivaldi


2- Boğaziçi Rüyaları


3- Aşk-ı Hüma


4- Barbarosa - Denizlerin Efendisi


1 yorum: Leave Your Comments

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.