background img

The New Stuff

Sıla'nın Çığlığı! (Vaveyla)


Sıla, 2007 yılında çıkardığı '...Dan Sonra' şarkısı ile bütün herkesin ilgisini üzerine çekti ve ''En iyi çıkış yapan sanatçı'' ödülüne layık görüldü. O zamanlardan beri şarkılarıyla ve olağanüstü sesiyle kalplerde tahtını kurdu ve yerini de daima korudu. 

9 Ekim Salı günü, Sıla'nın yeni albümü Vaveyla piyasaya sürüldü. Bir çoğumuz Vaveyla'nın anlamını bilmiyoruz. Vaveyla ''Çığlık'' anlamına geliyormuş. Sıla, bundan önce ''Konuşmadığım Şeyler Var'' albümüyle de oldukça ses getirmiş ve şarkıları dilden düşmemişti. Vaveyla da en az bir önceki albüm kadar ilgi gördü. Ne kadar bir önceki albümde daha çok kalbe hitap eden ve anlamlarıyla içimizi sarsan şarkılar olduysa da Vaveyla da oldukça başarılı ve Sıla'ya yakışır bir albüm olmuş. 

Albümde toplamda 13 adet şarkı bulunmaktır. Bunların iki tanesi albümde olan iki şarkının farklı bir versiyonudur. Geriye kalan birbirinden ayrı 11 şarkı arasında herkesin favorileri mutlaka olacaktır. Benim de bu albümde favori 3 adet şarkım var. Bunlar; Issız Ada, Hâlâ ve Zor Sevdiğimden adlı parçalar. 11 adet şarkının hepsinin sözleri Sıla'ya ait. Müziklerde de Efe Bahadır yer almıştır. 7 adet şarkının müziği Efe Bahadır'a, 2 şarkının müzikleri Kerem Türkaydın'a, 1 şarkının müziği Sezen Aksu'ya ve geri kalan son parçanın müziği de yine Sıla'ya aittir. 

1- Çocuk - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Sıla Gençoğlu & Efe Bahadır)
2- Her şey Yolunda - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Efe Bahadır)
3- Açık Deniz - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Sıla Gençoğlu & Efe Bahadır)
4 - İmkansız - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Sıla Gençoğlu & Efe Bahadır) 
5- Panik Atak - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Kerem Türkaydın)
6- Hâlâ - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Efe Bahadır)
7- Esaret - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Efe Bahadır)
8- Zor Sevdiğimden - (Söz & Müzik: Sıla Gençoğlu)
9- Leyla - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Sıla Gençoğlu & Efe Bahadır)
10- Issız Ada - (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Kerem Türkaydın)
11- Aslan Gibi -  (Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Sezen Aksu)
12- (K)açık Deniz - (Versiyon Düzenleme: Burak Erkul & Arzu Alsan)
13- (C)esaret - (Versiyon Düzenleme: Burak Erkul & Arzu Alsan)

Favori şarkılarım: 

Issız Ada:

                                

Hâlâ: 

Zor Sevdiğimden: 


''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.