background img

The New Stuff

Cem Adrian - Yalnızlık


Bugün hayatımda gördüğüm ve sanırım belki görmüş olacağım en saçma şeyle karşı karşıya geldim. Twitter ''Cem Adrian'ın Yalnızlık şarkısının yasaklanması'' hakkında çalkanıyor. Acayip derecede saçma ve gereksiz bir tartışma.

Şu an Twitter'da bu klibin yasaklanmasını isteyenler arasında olan insanlar, o zihniyetleri kurumuş, pas tutmuş varlıklar, günümüz de içeriği fazlasıyla ''pornografik'' dolu yabancı şarkıcıların kliplerini bayılarak izleyip aynı zamanda ''Bir de bizimkilerin çektiği kliplere bak...'' diyenlerden oluşmuş durumda. Sadece bu kadar değil, aynı zamanda kadın popçularımızın videolarını izleyerek mastürbasyon yapan bu zihniyetler bu klibi açıp ahlak polisliği yapıyorlar. Gerçekten gülünç ve komik bir durum.

Türkiye'de marjinallik bir yana, ufacık bir farklılık bile bu kadar olay yaratıyor. Neymiş efendim klipte Karadenizli, Laz bir travesti varmış. Lazlar, travesti olmazmış! At gözlükleri ile mutlu olan o kadar cahil bir milletimiz var ki. Bu lafı söyleyen kişi hiç mi evinden dışarı çıkmıyor diye düşünüyorum. Hayır yani bir insanın travesti olması neden bu kadar garipseniyor hala günümüzde, gerçekten şaşırıyorum!

Bana soracak olursanız; klip de şarkı da aşırı mükemmel. Yalnızlığı bu kadar güzel anlatmış olması ve böyle bir klibi bizlere sunmasındaki cesaretten dolayı Cem Adrian'ı kutluyorum. Bu ülke Cem Adrian gibi bir sanatçıyı asla hak etmiyor.


Klip için gelen kötü eleştiriler üzerine Cem Adrian da şunları söyledi:

Videomdaki mastürbasyon sahnelerine eleştirilere istinaden...

Asıl Soru: Siz hiç yapmıyor musunuz? değil...
"Haftada kaç kere?"

Ayrıca...
Ben hiç bir eserimi tv ya da radyolar için üretmedim.
Daha çok yayınlanmak için yapılan riyakarlıklardır bu ülkede müziği bu hale getiren.

Bu yüzdendir ki...
Politikalara yaranmak için kendini küçülten medya kadar, medyaya yaranmak için kendini küçülten müzisyenler de suçludur bu halden.

Geçen günlerde duyduğum bir sözdür.

"Ben aynaya utanmadan bakmayı seviyorum"

C.A.

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.