background img

The New Stuff

Melekler Sokağı - Sheila Roberts



Kitapçıyı dolaşırken gözüme ilişen bir kitaptı Melekler Sokağı. Biraz inceledim ve kısa kısa okuduğum yerleriyle içime sinerek aldığım bir kitap. Sheila Roberts'ın okuduğum ilk kitabı ve bu kitaptan sonra Sheila'nın diğer kitaplarını da okuyacağımdan eminim.

Çünkü Sheila Roberts, gerçekten de Melekler Sokağı kitabıyla beni çok etkiledi. Karakterler, konu, olayların akışı birbiriyle o kadar bağlantılı, insanın içine işlenecek türde yazılmış ve aralardaki bağlar o kadar sıkı kurulmuş ki okurken daha da okumak istiyorsunuz. Elinizden, çantanızdan asla ayıramayacağınız bir kitap Melekler Sokağı.

Sheila Roberts, Melekler Sokağı ile insanların içini huzurla dolduruyor. Yaz ayında bile kitapta geçen kış günlerini, o sıcak çikolata ve kahve kokusunu öyle bir hissettiriyor ki sizlere, gülümsemeden edemiyorsunuz. Bu kitabı okurken yüzünüzden tebessümünüz asla solmayacak fakat yeri geldi mi de gözleriniz dolacak.

Kitabın karakterleri, Jamie, Sarah ve Emma. Jamie'nin, küçük ve tatlı bir çikolata evi, Sarah'ın, Tatlı Şeyler fırını ve Emma'nında, kırkyama yapıp sattığı bir dükkanı vardır. Jamie, Sarah'nın yeğenidir fakat üçü de adeta bir dost, arkadaş, kardeş gibilerdir. Yürekleri iyilikle yanıp tutuşan bu üç kadın, yaşadıkları Heart Lake caddesindeki herkese iyilik aşılamaya çalışıyorlar. Her şey umdukları gibi gitmiyor fakat kitabın sonu sizi fazlasıyla mutlu ediyor.

ARKA KAPAK


''Sheila Roberts'ın zekice kurgulanmış romanı 
okuyanların kalbini ısıtıyor. Bu sürükleyici romanın 
gerçekçi karakterleri, kadınların hayatlarının 
farklı evrelerinde karşılaştıkları zorluklarla 
yüzleşmemizi sağlıyor.''

''Heart Lake için yüreğinizi ortaya koyun!'' İşte Emma, Sarah ve Jamie'nin başarmaya çalıştıkları bu: Heart Lake sakinlerinin her gün bir kişiye iyilik yapmalarını sağlamak. Ancak işler umdukları gibi gitmiyor!

Emma, Material Girls Kırkyama Dükkanı'nda bu uğurda bedava battaniye dağıtırken neredeyse iflasın eşiğine geliyor. Sarah'nın Tatlı Şeyler Fırını'nda verdiği ücretsiz hamur işi kursları, en sevdiği biblosunun esrarengiz bir şekilde kaybolmasıyla kabusa dönüşüyor. Jamie'nin Çikolata Evi'nde ise bir polisin, Jamie'nin kalbinin derinlerine gömdüğü duyguları yeniden alevlendirmesi işleri tatsızlaştırıyor. 

Melekler Sokağı aşk, sevgi ve dostluk üzerine insana kahkalar attıracak bir roman. Ama özellikle, bir başkasını sevmeden önce kendimizi sevmek üzerine... Üstelik birbirinden leziz tarifler eşliğinde!

Ön kapaktan bir yorum: ''Sheila Roberts beni eğlendiriyor. Kitaplara bana ilham kaynağı oluyor, beni umutlandırıyor ve bana mutluluk veriyor.'' Debbie Macomber )


1 yorum: Leave Your Comments

  1. kitabın yarısındayım ve hiç sıkılmadan okuyorum gerçekten insanın içini ısıtan, akıcı olayları ve samimi karakterleriyle mutlaka okunmalı :)

    YanıtlaSil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.