background img

The New Stuff

Zenne - Dürüstlük Bazen Öldürür


Zenne filminin ismini daha önceden duymuştum fakat filmin nasıl bir film olduğunu, filmde Ahmet Yıldız'ın hayatının anlatıldığına dair hiçbir bilgim yoktu. Dün bir gazete yardımıyla filmin içeriğini okuma fırsatım oldu ve izlemeye karar verdim.

Zenne, cinsel yöneliminden dolayı ötekileştirilmiş, yok sayılmış ve ne yazık ki ailesi tarafından bir cinayete kurban gitmiş Ahmet Yıldız'ın hayatını anlatıyor. Ahmet, eşcinsel olduğu için babası tarafından silahla vuruldu. Olay 15 Temmuz 2008 yılında gerçekleşti. Ahmet o gün dondurma almak için evden ayrıldı. Dondurmasını aldıktan sonra kendisine ait olan arabasına bindi. Babasının bulunduğu araçtan, Ahmet'e ateş açılmış ve kaçmak isterken bir eczane duvarına çarpma sonucu hayata veda etmiştir.


Türkiye'nin bir çok kesimlerinde, eşcinsel olduğu için savurulan bir çok kardeşimiz var. İstedikleri sadece, insan olduklarının unutulmaması, özgür olmak ve mutlu oldukları şekilde hayatlarını sürdürmek.

Zenne filmi de, Türkiye'deki ailelere mesaj vermeye çalışıyor. Ne yazık ki Türkiye'de eşcinsel, travesti vs. sokakta gördüğünde laflarıyla öldüren bir çok bu konuda bilgisiz insanlarımız var. İnsanlarımız bir şekilde bilinçlendirilmeli ve Zenne gibi bir çok film daha yapılmalı belki de.

Zenne, 48. Altın Portakal Film Festivali'nde 5 ödüle sahip olmuştu. En iyi erkek yardımcı oyuncu: Erkan Avcı, En iyi kadın oyuncu: Tilbe Saran, SİYAD Ulusal en iyi film ödülü, En iyi görüntü yönetmeni: Norayr Kasper ve En iyi ilk film ödülleri.


Zenne tüm Türkiye'nin izlemesi gereken bir film. Umarım bu kötü olayların da sonu gelir ve eşcinsel kardeşlerimiz de rahat bir hayata, istedikleri hayata sahip olurlar.

Ahmet, seni asla unutmayacağız. Herkesin hayatında bir 'yıldız' gibi parlamaya devam edeceksin. Az kaldı, Türkiye'nin 'yıldız'ı sen olacaksın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.