background img

The New Stuff

Ahmet Altan - Aldatmak

Merhabalar, kitapsever takipçilerim...

Bu hafta bitirmiş olduğum kitap, gördüğünüz gibi Ahmet Altan'dan Aldatmak isimli romanı.

Türk Edebiyatı'ndan şimdiye kadar pek kitap okuduğum söylenemez. Edebiyat düşkünü olmama, zaman zaman edebi yazılar yazıyor olmama rağmen, çoğu kitapta sıkılabiliyorum. Fakat Ahmet Altan'ın bu kitabında, sıkılmak kavramı bayağı bir uzakta kaldı.

Fazla kalın olmamakla beraber, kurulan cümlelerin de akıcılığı, kitabı bir çırpıda okumanızı sağlıyor.

Ahmet Altan'ın, bu kitabında ele aldığı konu; Aydan isimli bir kadının, kocasını, komşusu ile aldatması. Kitabın yazılmış olduğu zaman 2002 ve o zamana göre fazlasıyla cesurca yazılmış bölümlerden oluşan bir roman. Yazar, okuduğunuzu size yaşatmayı fazlasıyla becerebilmiş.

Kitabı harika bir hızla okudum. Çok da beğendim. Tek saçma bulduğum kısım şu oldu: Kadın kocasını aldatıp, bunu ona açıkladıktan sonra, ilişki yaşadığı komşusuyla bir daha görüşmedi. Bu sefer, aldatmaktan hırsızlığa atladı olay. Kadın, son bir kaç bölümde hırsız sıfatına büründürülmüş. Her ne kadar beğenmiş olsam da kitabı, sonunun bu derece saçmalanmasına gerçekten hiç gerek yokmuş. Hayal ettiğim, beklediğim gibi bitseydi keşke kitap.

Bunlara rağmen şiddetle okumanızı tavsiye ettiğim bir roman. Türk Edebiyatı sevenlerin çoğu zaten alıp okumuştur da, benim gibi Türk Edebiyatı'na düşkün olmayan takipçilerimin de kesinlikle alıp okumalarını isterim.

İyi okumalar...

TANITIM BÜLTENİ: 

'Onunla bir kere daha buluşması, yaşadıklarını bir kaçamak olmaktan çıkaracak, kendisini bir labirent gibi içine alıp bu yaşananları bir daha kolay kolay dışına çıkılamayacak bir maceraya dönüştürecekti. Bunu hissediyordu. Kaçacaksa şimdi kaçmalıydı, daha sonra çok geç olacaktı. Böyle olacağını hissettiği, hatta bildiği halde kaçmak istemiyordu. Yaşadıklarının yarattığı heyecan ve zevk kadar, hatta belki de daha çok, bundan sonra neleri nasıl yaşayacağına dair içindeki merak, kaçmasına izin vermiyordu.' 

Bu kitabı okuduktan sonra hayatınıza ve ilişkilerinize bir kez daha bakacak, hepsinin size şimdi çok daha değişik göründüğünü şaşırarak fark edeceksiniz.

Aşkı ve insanı pek az yazar onun gibi anlatabildi...

3 yorum: Leave Your Comments

  1. En son bitirdiğim kitap bu benimde. Bence Aydan bir daha Cemle görüsmeyecegini idrak ettiginde kendine baska bir meskale bulmak adina, daha dogrusu Cemle görüsmemesinin acisini cikarmaya calistigi icin ve Cemle yasadigi heyecana biraz benzedigi icin hirsizliga basladi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne olursa olsun bir heyecan yaşamak istedi evet ama bu bence Cemle yaşadığı heyecana eş değer bir şey değildi. Yani Cemle olan ilişkilerinin anlatımına bakılarak, basit bir hırsızlık olayı çok basitleştirdi kitabı bana göre. :)

      Sil
  2. http://ahukader.blogspot.de/2013/02/kitap-onerisi-ahmet-altan-aldatmak.html :))

    YanıtlaSil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.