background img

The New Stuff

Hayal Kırıklıkları


Hayal kırıklığı. Evet, sanırım her insanın yaşadığı tüm duygulardan daha kötü hatta en kötü olanıdır; hayal kırıklıkları. 
Düşünürüz, hayal ederiz, mutlu oluruz. Fakat hiçbir zaman kurduğumuz hayallerin olmama olasılığını düşünmüyoruz. Sadece o an ki yaşamak istediklerimize odaklanıyoruz, yapmak istediklerimize, yapmayı planladıklarımıza. Oysa ki kurduğumuz, düşündüğümüz ve yüzümüzü güldüren, suratımıza aptal bir gülümseme yerleştiren o hayallerimizin çoğu; ya beynimizde hayal olarak kalıveriyor ya da sadece düşünme süresince beynimizde kalıyor. Daha sonra biri sizi dürtüyor ve her şey toz duman olmuş. Bütün hayalleriniz; pencerenin, kırılan camının ufak ama dokunulduğunda canınızı acıtan parçacıkların arasında. 
Beni, hayatım boyunca yaşadığım tüm yaşanabilir duygular arasında üzen, canımı acıtan, saatlerce, günlerce ağlamama neden olan tek duygu; hayal kırıklığı. Hayatımda en fazla yaşadığım tek duygu. Benden başka çoğu insan yaşamıştır bu duyguyu. Tabii ki her insan yaşamıştır fakat her tür hayal kırıklığı, aynı değildir.Acıtanlar vardır, bir de acıtmasına izin vermeyen güçlü insanlar. 
Bence hayal kırıklığı, üzülmektir.
Bence hayal kırıklığı, insanın zihninde kurup, mutlu olacağını düşünüp, her şeyin tam tersine gitmesi. 
Bence hayal kırıklığı, tersine akan bir şelale gibidir. 
Bence hayal kırıklığı, tüm kırıklıklara rağmen hala parçaları birleştirebilecek azmi insana veren bir duygudur. 

1 yorum: Leave Your Comments

  1. seni sevdim! bunu bir lise2 öğrencisinin yazdığını görmek şaşırttı çünkü ben üniversite3 üm ve hayal kırıklığını yeni yeni bu derece sert yaşıyorum. bazı şeylerin farkında olman güzel. hayallerinin gerçek olması dileğiyle:)

    YanıtlaSil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.