background img

The New Stuff

Yatağımdaki Yabancı - Sinan Akyüz


Bir kadın ve bir erkek. 

Karı-koca, bir akşam izlediği filmin etkisinde kalarak, filmde olduğu gibi, iki çiftin hayatları boyunca hiç kimseye anlatmadıklarını birbirlerine anlatmaya karar verirler.

Gece yarısı başlayan itiraflar, sabahın ilk ışıklarıyla son bulacaktır.

Birbirlerini tanıdığını ve hatta sevdiğini sanan karı-koca, gece boyunca, yeri geldi birbirlerine sarılarak ağladılar, yeri geldi birbirlerine nefret savurdular. Akıllarına, kırk yıl düşünseler gelemeyecek yaşantılarından kesitlerle şaşkına dönüp duruyor her ikisi de. 

Kendileri de fark ediyor, bu işe koyulmanın onlara zarar verdiğini ve yıprattığını. Toparlanabileceklerine inanıyorlar bazen, ama aslında çok iyi biliyor ki asla eskisi gibi olamaz hiçbir şey.

Gece boyunca süren itiraflar, sabahın ilk ışıkları ile, anlaşıldığı gibi sona eriyor. Ve kararlar, en başından belli olduğu gibi ayrılık oluyor. 

Sinan Akyüz'ün okuduğum ilk kitabı oldu. Konu ve olaylar ne kadar güzel olsa da, Akyüz'ün yazım dilini hiç beğenmedim doğrusu. Konu ve olayların güzelliğine bu derece basit bir anlatım, olmamış. 

Ayrıca dikkatimi çeken nokta ise şu oldu; Sinan Akyüz, cinsellikle ilgile terimleri oldukça kaba bir dille kaleme alıyor. Bu durum ise okuyucuyu -en azından beni- yazara karşı uzaklaştırabiliyor. 

Sonuç olarak, önerebileceğim bir kitap. Çok da kalın değil. 189 sayfalık, en fazla iki günde bitirilecek, olay ve konular açısından beğenilebilecek bir kitap. Fakat dediğim gibi, yazarın üslubu, kullandığı dil, basit olmakla birlikte kaba. 

Okuyanınız varsa, yorumlarınızı bekliyorum. Okumayanların ise okuduktan sonraki yorumlarını bekliyorum.

İyi okumalar...

5 yorum: Leave Your Comments

  1. Sen birde Sinan Akyüz'ün Incir Kusrlari'ini oku ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde başka bir kitabını alıp okumayı düşünmüyordum ama tavsiye ettiğiniz için alacağım. :)

      Sil
    2. Muhakkak alin ve okuyun. Bosna savasini anlatiyor. Biraz ask kokuyor kitap, biraz savas ve kadinlarin cektigini anlatiyor. Ben Sinan Akyüz'ün sadece Incir Kuslari adli kitabini okudum. Bende belki sizin bu anlattiginiz kitabi alir okurum. Sevgiler.

      Sil
  2. Ben tüm kitaplarını okudum. Son kitabı da kargoda:) Bu ilk yazdığı kitaplardan.. Yatağımdaki Yabancı'nın Sinan Akyüz' ün favori kitaplarımdan biri olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama ben de İncir Kuşları, Sevmek Zorunda Değilsin Beni ve Piruze diyeceğim:)Sevgiler,

    YanıtlaSil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.