background img

The New Stuff

Ne Dinliyorum? (3)


















Neler dinlediğimi sizlerle paylaşmayalı çok uzun bir zaman olmuş gibi bir his var içimde nedense. Sanki bu postu yazmasam, sizlerle şarkılarımı paylaşamasam içim rahat etmeyecekmiş gibi hissediyorum. Dinlediğim, dinlerken zevk aldığım şarkıları sizlerin de dinlemenizi istiyorum ve tabii ki beğenmenizi umuyorum. 

Ruh halim bu sefer birazcık daha karışık sanırsam. Rock müzikten pop müziğe kadar ve hatta slow müzikten de vazgeçemediğime az sonra tanık olacaksınız. 


İlk şarkımız, Pink'ten Just Give Me A Reason. Şarkıya aynı zamanda Nate Ruess de eşlik ediyor. Son zamanlarda sıkça dinlediğim şarkılar arasında olmakla birlikte Pink'in şimdiye kadar çok çok beğenerek dinlediğim tek şarkısı diyebilirim. 


X Factor yarışmasında birinci olan James Arthur'un söylediği Impossible şarkısı, dinlediğim andan beri içime öyle bir işliyor ki, bir kere ve bir kere daha dinlettiriyor kendini. 


Geçtiğimiz günlerde, tanımayan takipçilerim için The Pretty Reckless grubunu tanıtmış ve en beğendiğim şarkılarını paylaşmıştım. Grubun, en beğendiğim şarkısı da slow ağırlıklı olan You isimli parçası oluyor. Hatta geçenlerde de ''Sevgilimle bir şarkımız var evet ama ortada bir sevgili yok.'' diye de paylaşmıştım bu şarkıyı. Bir sevgilim olursa ki şayet şarkımız muhakkak bu olacaktır diyorum.


Sertap Erener, Türkiye'de sesi çok çok değerli olan bir şarkıcı bence. Sesine hasta olduğum bayan şarkıcılardandır. Yeni albümünden bir şarkı ile karşımızda şimdi de. Şarkının adı İyileşiyorum. Sözler o kadar güzel ki... ve müzik de sözleri destekliyor kesinlikle. İnsanı duygularına kaptırıp götüren bir şarkı. 


Aslına bakılırsa, Demet Akalın'ı kişilik olarak seviyorum. Yani o şımarıklıkları, kıpır kıpırlığı, sürekli gülüyor olması tam benim kafadan olduğunu düşündüğümden bir sempatim var. Fakat bir türlü şarkılarına bir beğeni hissedemedim. Özellikle hareketli şarkıları çok saçma geliyor ve dinlemiyorum bu sebeple. Ama slow şarkıyı sesine kesinlikle yakıştırıyorum. Bunun en büyük örneği de Ersay Üner'le Yılan şarkısındaki düetidir. Şarkıyı abartısız günde en az 50 kere arka arkaya dinliyorumdur. Ersay Üner'in sesi özellikle hoşuma gitti. Bu şarkı çok iyi be!


Ve Gangnam Style'dan sonra vazgeçilmezler arasında yerini alan Gentleman şarkısı da acayip hoşuma gitti. Bir çok kişi Gangnam Style kadar güzel olmadığını söylese de ben bu şarkıyı daha çok beğendim. Ayrıca şöyle bir haberle karşılaştım dün internette. Klip, Psy'nin kendi ülkesinde yasaklanmış. Televizyon kanallarında yayınlanılmayacakmış. Nedeni ise, klibin başında yolda tekmelediği bir şey için ''devlet malına zarar verme'' olarak gösterilmesiymiş.

2 yorum: Leave Your Comments

  1. Sertab Erener'in bu klibini Beyaz uyarlamış. izleyin kesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemez olur muyum :) Tek kelimeyle harika! İzlerken çok güldüm. :)

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.