background img

The New Stuff

My Mad Fat Diary

 

My Mad Fat Diary, Rea Earl tarafından yazılmış My Mad Fat Teenage Diary isimli romandan uyarlanan bir dizidir. Bu romanı yazan da yazarın kendisidir ve yazdıkları ise gerçek günlüğüne aittir.

Dizi, Rae Earl isimli komik ve aynı zamanda zaman zaman içinizi acıtan bir kızın hikayesini anlatıyor. Rae, 16 yaşındadır ve doktorunun tavsiyesi üzerine günlük yazmaya başlar. Aşırı kiloludur ve bunun üstesinden gelmeye, çikolatalardan, pastalardan, şekerlerden uzak durmaya çalışsa da zaman zaman kendine hakim olamamaktadır. Rae'nin bir de annesi vardır. Annesinin ilginçlikleri ve akıl sağlığı sorunları da bitmemektedir ne yazık ki. Tüm bunlarla birlikte ergenliğin getirdiği sıkıntılar da Rae'yi yavaş yavaş bunaltmaya başlar.


Ben bu diziyle Tumblr sayesinde tanıştım diyebilirim. Sürekli giflerine, resimlerine falan rastlıyordum. Gördüklerim kadarıyla hoş bir dizi olduğuna karar verdim ve izlemeye başladım. Sadece dram olarak beklediğim dizi beni şaşırttı ve fazlaca da güldürdü diyebilirim. Oldukça trajik bir konu, mizahi dille ele alınmış ama tabii ki bazı kısımlarda içinizin cız ettiği, gözlerinizin de dolduğu sahneler olmuyor değil.

Özellikle yabancı dizileri sürekli takip eden ve izleyen birisiyimdir. Elimden geldiğince blogumda bunlarla ilgili yorumlarda ve değerlendirmelerde bulunuyorum. Henüz bitirmediğim 5'e yakın dizi var fakat şu an için My Mad Fat Diary'e takılıp kalmış durumdayım. Dizi zaten birinci sezonda 6 bölümlük çok az bir parça ile sonlandı fakat dizinin ikinci sezonunun olacağı da duyurulmuş. Henüz ikinci sezonun ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgim yok fakat olduğu anda sizlerle paylaşırım.

İyi seyirler...


2 yorum: Leave Your Comments

  1. okuduğum kadarıyla dizinin 2.sezonu ocak 2014'te yayınlanacakmış haberin olsun dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haberim var, teşekkür ederim yine de :)

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.