background img

The New Stuff

Eurovision 2013 - Almanya


Eurovision'u her sene olabildiğince takip eden birisiyimdir. Önceden şarkıları dinler ve beğendiklerimi ayırır, not alır ve günü geldiğinde de heyecanla izler ve dinlerim. Eurovision şarkılarına karşı nedense farklı bir sempatim oluyor ve normal şarkılardan daha uzun süreli dinleyebiliyorum bazen. Çünkü gerçekten ortaya kalite müzikler çıkabiliyor.

Eurovision'a git gide yaklaşıyorken, bugün bir şarkıları dinleyeyim dedim. Almanya'nın bu seneki şarkısı bana o kadar tanıdık geldi ki, şarkıyı dinlerken bildiğiniz ağzımı tee yere kadar ayıra ayıra izledim yani. Dedim ki kendi kendime ''Dur be Hasan bak bakalım bir sağa sola'' Girdim Google'a yazdım böyle böyle diye. Evet, aynı benim gibi şarkının çalıntı olduğunu da düşünenler olmuş diye bir hevesle girdim ama gördüğüm şey daha da şaşırttı beni.

Şarkıyı, geçen senenin birincisi olan Loreen'in Euphoria şarkısına benzetmişler ve bu iki şarkı arasındaki benzerlikten dolayı da şarkının inceleniyor olduğunu okudum. Şarkının başlangıçları bence de çok benziyor ama yine de çok şaşırdım çünkü benim benzettiğim şarkı kesinlikle o değildi.

Benzettiğim şarkı, Swedish House Mafia'nın çok çok çok beğendiğim Don't You Worry Child şarkısı. Bana göre bire bir, tıpkısının taaaam olarak aynısı. Tabii benim burada yazıyor olmam ne kadar etkili olur bilinmez ama insan yazıyor işte.

Bakalım sizler de benzetebilecek misiniz yoksa ben kendi çapımda yanlış mı işitiyorum şarkıyı. Özellikle şarkıların nakarat kısımlarına kadar dikkatlice dinlemenizi ve yorum yapmanızı istiyorum.

İşte o iki şarkı:

Almanya'nın şarkısı:


Swedish House Mafia'nın şarkısı: 


4 yorum: Leave Your Comments

  1. evet arka müzik özellikle benziyor, haklısınız.

    YanıtlaSil
  2. Şarkının başını bende Euphoria'ya benzettim. Ama geri kalan melodisi haddinden fazla Don't you worry child'a benziyor.

    Bunlara benzetmekle kalmayıp solistin hareketlerini de Britney Spears'a benzettim ben :D Büyük bir hayranı sanırım baya etkisinde kalmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesten bir şeyler almış anlaşılan. :D

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.