background img

The New Stuff

Kış Bahçesi - Kristin Hannah


Kristin Hannah'ı, geçen kış Ateşböceği Yolu adlı kitabı ile tanıdım.

Ateşböceği Yolu, benden bir parça oldu adeta. Onu okumadan önce okumuş olduğum bütün kitaplar, onunla birlikte sıfırlandı ve Ateşböceği Yolu hep birinci sırada kaldı gönlümde. Bir kitap ancak bu kadar başarılı yazılır, bir konu ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Yeri geldi duygulandım yeri geldi gülümsedim, bazen de ikisi de aynı anda gerçekleşti. Bu yüzden Kristin Hannah, hem örnek aldığım hem de vazgeçemeyeceğim bir yazar haline geldi.

Bu kış da elime, Kış Bahçesi kitabı geçti Hannah'ın. Nasıl olur da unutmuşum ve kitaplarını almamışım diye kendime bir güzel sövdüm doğrusu. Şimdi Kış Bahçesi de bitti ve Hannah beni bir kere daha etkilemeyi başardı.

İki kız kardeş ve bir annenin aralarında geçen olayı konu alan bu romanda her sayfa sizleri farklı bir yere götürecek. Anne, yani Anya; kızları Meredith ve Nina'ya bir masal anlatır. Bu da, babalarının ölümü sayesinde olur aslında. Çünkü Anya, başlarda bu masalı kızlarına anlatmayı pek istemez.

Masal anlatıldıkça anne ve kızların arasındaki buzlar eriyor ve birbirlerine olan sevgilerini nihayetinde ortaya dökebiliyorlar, rahatça ve korkmadan.

Kitabın sonu ise, ağzınızın açık kalacağı türden. Hannah sizi, kitabın son iki bölümünde şaşırtmayı istemiş ve bunu da harika bir şekilde gerçekleştirmiş.

Kitabın adından dolayı ''kış'' mevsiminde okumam da bir tesadüf oldu benim için aslında ama sizlerde kış bitmeden alın okuyun derim. Çünkü bu kitap, bu son kış aylarında içinizi ısıtacak bir kitap.

İyi okumalar...

Tanıtım Bülteni: 


BAZEN ANNENİN GEÇMİŞİNE
BİR KAPI ARALADIĞINDA
KENDİ GELECEĞİNİ BULURSUN...

Meredith ve Nina Whitson birbirine taban tabana zıt karakterlerdeki kız kardeşlerdir. Biri evde kalıp çocuklarına bakmış ve aile işinin başına geçmiş, diğeriyse hayallerinin peşinden gidip dünyayı gezmiş ve ünlü bir foto muhabir olmuştur. Ancak sevgili babaları hastalandığında bu birbirine yabancı iki kadın, kendilerini yine bir arada, şimdi bile kızlarına herhangi bir avuntu vermeyen, aşırı mesafeli anneleri Anya'nın yanında bulacaktır. 

Ölüm döşeğindeki babalarınınsa, hayatındaki kadınlardan son bir arzusu vardır: Masal son bir kez anlatılacaktır; sonuna kadar. 

Böylece Anya'nın 50 yıldan fazla bir süre önce yaşadığı, savaş mağduru şehri Leningrad'daki hayatına açılan, ailelerini kökünden değiştirecek, beklenmedik bir yolculuk başlar. 

''Bu kitap tatmin edici bir tarihi roman ve günümüzde geçen bir aile dramı...'' ( Library Jourmal )

''Okuyucular, anne ve kızlar yakınlaştıkça hem gülmekten hem de ağlamaktan kendilerini alamayacaklar.'' ( Publishers Weekly ) 

''Hannah, karakterlerin psikolojilerine derinlemesine inmekte ve hislerini detaylarını betimlemekte usta.'' ( Washington Post Book World )

4 yorum: Leave Your Comments

  1. Benim en çok beğendiğim Hannah kitabıdır,okuduklarım arasında tabii.Çok etkileyici bir hikayesi vardı Kış Bahçesi'nin :)
    Bir de şu karakter doğrulamasını kaldırırsanız yorumlardaki,çok sevinirim,yorum yazmak isteyenler için daha büyük kolaylık olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ateşböceği'ni okumadıysanız kesinlikle tavsiye ediyorum. Kış Bahçesi'nden daha bir güzel ve beni daha çok etkiledi.
      Bu yorum yapma işini hatırlattığınız iyi oldu, daha önce de böyle bir istek gelmişti de aklımdan çıkmış. Sorun şimdi halloldu ama. Teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Hannah'nın Ateşböceği Yolu,Kış Bahçesi ve Gece Yolu isimli kitaplarını okudum,ancak en etkileyici bulduğum Kış Bahçesi idi :)

      Sil
    3. Gece Yolu ve Sevgi Uğruna Yaptıklarımız kitaplarını çok merak ediyorum. En kısa zamanda alıp okuyacağım. :)

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.