background img

The New Stuff

BlogLovin'e Geçelim...

Çoğumuzun bildiği gibi Temmuz ayından itibaren sol tarafta görmüş olduğunuz GFC kalkıyor ve yerini BlogLovin alıyor. Bu durumun hoşuma gittiğini söyleyemem ama erkenden BlogLovin'e geçmenin daha iyi olacağını düşündüm. Ne kadar erken geçersek o kadar çabuk çözeriz ve GFC birden bire ortadan kalktığında elimiz ayağımız birbirine dolanmaz.

BlogLovin'e geçiş çok da zor değil. Kolay bir şekilde kaydolunabiliyor. Blogunuzu bağladığınız zaman da direk bir şekilde takip ettiklerinizin postları yayın olarak yer alıyor.

BlogLovin 'Sign Up'a tıklayarak gerekli yerleri doldurduktan sonra önünüze bir sayfa açılacak. Bu sayfa artık sizin BlogLovin sayfanız. Sağ tarafta bulunan isminizin yanındaki 'aşağı' oka tıklayarak Follow Buttons'u seçin.



Ardından karşımıza çıkacak olan sayfadan, blogunuza uygun olabileceğini düşündüğünüz bir butonu altında bulunan ''Get this icon'' yazısına tıklayarak seçebilirsiniz. 



''Get this icon'' yazısına tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan pencerede bulun boş kısıma blogunuzun adresini yazıp ''Search''leyin. 


Bulunan blogunuzu seçiyorsunuz ve yeni açılacak olan pencerede ise Add Widget butonuna tıklayarak kolay bir şekilde Follow Button'u blogunuza yerleştiriyorsunuz.


Sizi takip edenler kayıt yaptığı zaman otomatik olarak onun BlogLovin sayfasında yer alıyorsunuz. Yani sizi tekrardan takibe alma gibi bir işlem yapmasına hiç gerek kalmıyor. Bunun dışında sizi takip etmek isteyecek olan yeni kişiler ise, blogunuza eklediğiniz BlogLovin Follow Button'una basıp, açılan sayfadan Follow yazan mavi kutucuğa tıkladıklarında kolay bir şekilde sizi takibe almış oluyorlar. 

Umarım BlogLovin hakkında açıklayıcı bir bilgi vermişimdir sizlere. Hadi hep beraber BlogLovin'e geçelim ve takipleşelim!

Aşağıda bulunan resme tıklayarak BlogLovin sayfama yönlenebilir ve beni takibiniz altına alabilirsiniz. 



Görüşmek üzere...

8 yorum: Leave Your Comments

  1. GFC'nin kalktigi yok arkadasim. Sadece GFC sayesinde izleyici tusuna basip okumaya aldigin bloggerlerin yazilari blogger.com'a giris yaptigin taktirde, yazi yazma panelinin altinda gösteriliyordu. Bu uygulamaya reader deniliyor. Yani sadece reader'i kaldiriyor google. blogger.com'a giris yaptigimizda yazi yazma bölümünün altinda ki bloggererlerin yeni yazilarini göremeyecegiz sadece. Bu güne kadar eger oradan basip okuyorsan eger, bundan sonra bloglovine girip rahatca takip ettigin bloggerlerin yazilarini okuyabileceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmak istediğim zaten o. GFC'nin asıl amacı zaten panelden yazılanları okumak. Panelde yazılanlar ortadan kalktığı zaman GFC'nin yararı ne olacak? Hiçbir şey. Bu sebeple insanlar artık GFC üzerinden değil, Bloglovin üzerinden takipleşecekler. GFC üzerinde takibe alınca Bloglovinde çıkmayacak ve GFC'den takibe almanın hiçbir etkisi olmayacak. O kutucuk ha kalkmış ha kalkmamış bir etkisi olmayacak yani. :)

      Sil
  2. Evet. Bir cok kisi bunu daha anlamis degil. Bloglovin yerine baska secenekler de var yani ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke her şey olduğu gibi kalsaydı da kafalar karışmasaydı. Yanlış bir bilgi ile açılış yapmış olabilirim bu yüzden sizden de tüm okuyucularımdan da özür diliyorum. Bloglovin'e kaydolmak isteyenler için görsellerle bilgi vermiş olalım öyleyse. :)

      Sil
    2. Ben yanlis bir bilgi verdigini söylemedim. Ayrica bana sen diyebilirsin :)

      Sil
    3. Yanlış bilgi verdiğimi hissettirdiniz ne diyeceğimi bilemedim. :)

      Sil
  3. Hımm.. yazıyı anladım da yorumlarla kafam karıştı. :) Ama çoğu blogger bloglovine geçiş yaptı diye biliyorum. Bende moda sanıyordum, meğer lazım olacak birşeymiş. Geçeyim bari.
    Teşekkürler bilgi için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle yorumlar biraz kafa karıştırıcı oldu ama Bloglovin'e kesinlikle geçmeni öneririm. :)

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.