background img

The New Stuff

Nereye? - Can Dündar

İdolüm, yazdıklarını okurken kendimi apayrı bir dünyada apayrı bir zaman diliminde yaşıyormuşum gibi hissettiren adam; Can Dündar.

Uzun zamandır blogumu takip eden arkadaşlarım Can Dündar ve Kristin Hannah'a karşı olan ilgimi çok iyi biliyorlardır. Her iki yazar da yazım dili olarak da kariyer hayatı olarak da örnek aldığım insanlar. Umarım onlar kadar başarılı bir yazar olabilirim.

Nereye?, 2001 yılına ait bir kitap. Denemelerden, kısa yazılardan oluşuyor. Bu da, bu şekilde yazılan tüm kitaplarda olduğu gibi, kitabın daha hızlı okunmasına ve bitmesini sağlıyor. Kitap 4 farklı bölümden oluşuyor. Bunlar; ''Dünya Nereye?'', ''Yeni Çağ Nereye?'', ''Hayat Nereye?'', ''Aşk Nereye?''

Bölüm başlıklarından da anlaşılacağı üzere, ilk bölüm Dünya Siyaseti ve o dönem içerisinde yaşanılanları ele alıyor. İkinci bölümde geçen zamanın nesili nereye götüreceği üzerine notlar bulunuyor. Üçüncü bölümde daha çok kendinden bahseden Can Dündar son bölümde de kadın erkek ilişkisi ve aşk üzerine yorumlamalarda bulunuyor.

Eski bir kitap olmasına rağmen, okumanızı öneririm. Zaten biraz popüler kültürden sıyrılıp yakın geçmişimiz ve daha önceki zamanlara ait kitaplarımızı da hatırlayıp, onlara vakit ayırmalıyız.

Dediğim gibi okunması kolay, çabuk biten bir kitap. Eksiniz değil artınız olacaktır.

Keyifli okumalar!

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.