background img

The New Stuff

ESC 2015 - Grand Final

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle Eurovision'un ilk yarı final ve ikinci yarı finalinden finale çıkabileceğini düşündüğüm ülkeleri ve şarkılarını paylaşmıştım. Bu postta da diğerlerinde de belirtmiş olduğum gibi finalist ülkeler arasında beğendiklerimi ve ardından da favorim olan ülkeleri paylaşacağım.

''ESC 2015 - Semi Final 1'' ve ''ESC 2015 - Semi Final 2'' başlıklarından geçmiş postlara ulaşabilirsiniz.

Öncelikle Avustralya'nın konuk olmasıyla 7'ye yükselen finalist ülkeler arasında şarkısını beğendiğim sadece 2 ülke var. Onlar da İtalya ve Avusturya. İtalya'nın şarkısı ayrıca favorilerim arasında olduğu için Avusturya'nın şarkısını öncelikle paylaşmak istiyorum.


Şimdi gelelim favorilere. Paylaşımlarımı bu sefer beğeni sırasına göre yapacağım.

1 - İtalya - II Volo - Grande Amore 

Bu senenin birincisi İtalya olur diye düşünüyorum. Conchita Wurst'ün çıtasını yükselttiği Eurovision bence kesinlikle bu sene yerini II Volo grubuna bırakmalı.


2 - İsveç - Mans Zelmerlöw - Heroes 

İsveç Loreen ile kazanmış olduğu 2012 yılından itibaren oldukça kaliteli şarkılar çıkarmaya başladı. Her sene birinciliği zorluyorlar. Geçen sene de Undo şarkısıyla Sanna Nielsen birinciliği fazlasıyla zorlamış fakat ikinci olmuştu. Bu sene yine birinciliğe oynayacak diye düşünüyorum fakat yine ikinci sırada yer alacaktır.


3 - Estonya - Elina Born & Stig Rasta - Goodbye to Yesterday 

Estonya bu sene Eurovision tarihinde gelmiş geçmiş en güzel, en başarılı ve en kaliteli şarkısını çıkarttı. Eurovision'da siyasi olaylar da etkili olduğu için Estonya birinci olur diyemedim fakat kesinlikle bu senenin en güzel şarkısı ve kesinlikle birinciliği hak ediyor. Ayrıca bu sene fark edildiği üzere ülkelerin yarısı çift şarkıcı çıkarmış. Elina Born ve Stig Rasta da bu gruplar içerisinden en iyileri tabii ki.


4 - Azerbaycan - Elnur Huseynov - Hour of the Wolf 

Bu sene O Ses Türkiye'de birinciliği tadan Elnur, 2008 yılında da Eurovision'a katılmıştı fakat derece alamamıştı. Bu sene oldukça başarılı bir şarkıyla Eurovision'a yeniden katılıyor ve ülkesini temsil ediyor. Birinci olmasını tabii ki isterim fakat benim favorilerim arasında dördüncü sırada yer alıyor.


5 - Arnavutluk - Elhaida Dani - I'm Alive 

Arnavutluk çoğu zaman yarı finali geçemedi, geçtiği zamanlarda 16-17. sıralarda kaldı. Eurovision tarihinde Arnavutluğun en çok ses getiren şarkısı Rona Nishliu'nun Suus adlı şarkısıydı. O sene Arnavutluk yine favorilerim arasında beşinci sırada yer almıştı ve finalde de beşinci oldu. Arnavutluğun bu seneki şarkısı da oldukça güzel. Yine çok fazla yukarılara çıkamayacağını düşünüyorum ama zorlarsa beşinciliği yine elde edebilir çünkü şarkı oldukça güzel. 


İlk 5'im bu şekilde. 19 Mayıs'da başlayacak maratonda bakalım tahminlerimde ne kadar başarılı olacağım?

Bu oluşturmuş olduğum ilk 5 içerisine yazmak istiyor olduğum bir ülke daha vardı. O da Karadağ. Karadağ, 2007 yılından beri Eurovision'a katılıyor fakat şimdiye kadar sadece geçtiğimiz yıl finale kalmayı başarabildi ve onda da 19. oldu. Karadağ'ın Eurovision'da bir türlü neden yükselemediğini hiç anlamıyorum. Geçen senenin şarkısı ve bu senenin şarkısı kesinlikle oldukça başarılı. Finali ve hatta birinciliği bile hak edecek derecede güzel şarkılar. Umarım bu sene finale kalır ve ilk beş içerisinde Karadağ'ı görebiliriz. 

Karadağ - Knez - Adio 


0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.