background img

The New Stuff

Biz Çapulcuların Direniş Marşları


Bu oldukça zor geçirdiğimiz günlerde, sanırım en iyi olan durumlardan biri de ülkemizin gerçek sanatçılarını, gerçek şarkıcılarını görmüş olmamız oldu. Gezi Parkı eylemleri için yapılan onca şeyden sonra, dediğim ''gerçek şarkıcılarımız'' harika şarkılarla Gezi Parkı eylemlerinin içine neşe kattı ve kesinlikle hepsi ayrı ayrı marş olarak kabul edildi.

Aralarından en çok beğenilen ve Direniş Marşı olarak kabul edilen de Duman'ın Eyvallah şarkısı oldu. Duman, yaptı mı yapıyor. Çok sevmez, çok dinlemezdim Duman'ı fakat bu şarkı ile gerçekten sempatimi kazandılar.


Bence, Duman'dan sonra kesinlikle Nazan Öncel'in Güya adlı şarkısı çok başarılı olmuş. Günlerdir de dilime dolanmış, her an onu mırıldanıp duruyorum. Nazan Öncel'i her zaman sevmişimdir ve tarzı da oldukça hoşuma gider. Gezi Parkı için yaptığı bu şarkı ile de bizlere katılarak ''Çapulcuyum arkadaş!'' dedi.


Bir de Kardeş Türküler'den Tencere-Tava Havamız var. Protesto amaçlı yapılan tencere ve tavalara vurulmasına karşı başbakanın ''Tencere tava hep aynı hava.'' cümlesi sonrasında akıl edilmiş bir şarkı ve bence bu da oldukça başarılı olmuş.


Boğaziçi Caz Korosu da Taksimdeki kalabalıkta ''Kızılcıklar Oldu mu?'' şarkısını ''Çapulcular Oldu mu?'' diye uyarladılar ve ortaya oldukça eğlenceli bir şarkı çıkardılar. Onları da tebrik etmek lazım.


6 yorum: Leave Your Comments

  1. bu sayfamı bumerang üyesi oluyor haha ayıptır anca kendi yandaş sayfalarınızı üye yapın onlra destek olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim Osman Bey.
      Anlamadığım nokta şu ki, bu yorumla birlikte sizin şu an yaptığınız ne oluyor acaba? İnsanların düşüncelerine, seçimlerine saygı göstermeyerek elinize ne geçiyor? Herkesin sizin gibi düşünmesini ve ona göre hareket etmesini bekleyip de karşınızdakileri yargılama hakkını kimse size vermiyor. Gerçekleri herkes görüyor, siz görmüyorsanız o da sizin sorununuzdur. Söylemek istediğim son şey ise, madem hoşunuza gitmiyor hiçbir yazımı okumak zorunda değilsiniz. Hatta hiçbir direnişçinin, direniş destekçilerinin yazılarını okumak zorunda değilsiniz.
      Doğru yolu bulmanız dileğiyle...
      İyi günler!

      Sil
  2. Ben size bir laf etmiyorum ama insanların düşüncelerine saygı diyorsunuz demokrasi diyorsunuz demokrasi nedir? Bir ülkedeki çoğunluğun kararı ve çoğunluğun kararı belli siz orda kendinizin istediği olsun istiyorsunuz bu mu demokrasi? direnişçi dediklerinizin çoğu akp ye oy verenlere ana avrat sövüyor bumu insanların düşüncelerine saygı ? eylem yapmaya herkesin hakkı var ama içine örgütler karışıp can sıkıcı hale gelince kimseden geri adım atmasıda beklenemez diye düşünüyorum bunları sadece size yazmadım . Kişilerin yaptığını çoğunluğa maletmeyin derseniz eğer direnişçilerin hemen hepsi bunu yapıyor. ayrıca siz hükümetin ülkeyi bu kadar kalkındırmasına ekonomik düzeylerini bu kadar üste çıkarmasına rağmen yanlış anladığınız yasaklarla onca gün eylem yapabiliyorsanız bende bunları söyleyebilirim Ağacın bahane oldu apaçık siz dahil herkes bunu biliyor. söylemeden geçemeyeceğim bir yazı gördüm sanata,bilime,düşünceye,insanlığa,alkole,sevişmeye,ÖZGÜRLÜK yamış biri bir duvara sprey boyayla. adam üniversite olmayan şehir bırakmadı , gerçek düşünce özgürlüğünü o sağladı sonuçta şimdi biri kapalı da açıkta gitse üniversiteye içeri alınıyor eskiden neler olduğunu söylememe gerek yok heralde,alkol içmek yasak değil zaten sadece 10 dan sonra satışı yasak illa içicemm diyosanda 10 dan önce alır içersin , insanlık masum bebekleri öldürmek mi ? ben bunu yazana ve bu düşünceyi savunanlara şunu söylemek istiyorum Sizin insanlığınız alkol alıp sevişmekmi sonrasında 2 dakikalık zevklerinden meydana gelen bebekleri aldırmakmı ? bir ağaca bu kadar değer veren küçükte olsa bir insana nasıl bu kadar kolay kıyabilir ? ordaki insanların çoğu kürtaj yasağına ,alkol yasağına katlanamayanlar .herkesin düşüncesine saygım var ama ileri gidilmemeli bide önce insan kendine bakmalı . Kendisinin yapmadığını başkalarından beklememeli kelimelerin anlamlarını iyi bilmeli insanlık diyorsa kürtajı savunmamalı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumunuzla benim düşüncelerimi anlamadığınız, bilmediğiniz zaten apaçık ortada. Bundan önceki yazılarımda da dile getirdiğim gibi olayın kötü bir yöne saptığını ve ne yazık ki amacından çok farklı yönlere gittiğini ben de kabul ediyorum. İlk günlerde olay sadece Gezi Parkını ve AKM'yi savunmaktı ve polisin ''aşırı derecede'' uyguladığı şiddet sonrasında olaylar büyüdü. Dediğiniz gibi örgütler ve ülkeyi içten bitirmek isteyen zihniyetler de bu durumdan faydalanıp, ortalığı daha çok karıştırdılar. Yani şu an olan olayların sebebi veya bunları yapanlar asla Gezi Parkı direnişçileri değil. Direnişçilerin yaptığı eylemden faydalanan örgütler, provokatörlerdir. Bunu açık bir şekilde sizler de TV kanallarında görebilirsiniz. Ben AKP böyle, AKP şöyle diye AKP'yi kötülemiyorum, lütfen yazdıklarımı daha dikkatli okuyun. Eleştirdiğim nokta bu kadar insanın istemediği bir şeyi gerçekleştirmek yerine hala ''inatlaşma'' içerisinde bulunması ve sert sözler söyleyip, kendisine oy vermeyen o geri kalan %50'yi küçümseyerek konuşması. Bu hiçbir başbakana yakışmaz. Benim savunduğum şu an savunduğum şey Gezi Parkı'nın yıkılmamasıdır. AKM'nin yıkılmamasıdır. Şu son günlerde olan ''savaşı'' andıran görüntüleri asla savunmuyorum. Tam tersine olanları büyük bir acıyla izliyorum. Ülkemin bu tür olaylarla, bu hallere gelmesini ister miyim? Asla! Direnişçileri sonuna kadar destekler, Gezi Parkı eylemlerini sonuna kadar savunurum. Fakat polisle halkın çatışmasını asla onaylamıyorum ve savunmuyorum.
      Umarım kendimi sizlere açıklayabilmişimdir.
      Tüm olayların saptığı yerden çıkması dileğiyle...

      Sil
  3. Açıkça söyleyeyim diğer yazılarınızı okumadım. Ama zaten burda eleştirdiğim şey asla siz değilsiniz veya düşünceleriniz . Ama anladığım kadarıyla burada beni anlayamamışsınız . ben bunları uzun zamandır düşünüyorum ve siz öyle yazınca biraz sitem etmiş gibi oldum . Kimse istemez aslında olayların bu hale gelmesini ama bazı insanlar provakatörlere davetiye çıkardıklarının farkında değiller ki ben eğer hükümet geri adım atarsa eylemlerin işe yaradığını düşünecek ve ipe sapa eylem yapacak bir sürü insan olacağını düşünüyorum. Zaten o yorumu yapmamın sebebide anlayışlı olabileceğinizi düşünmem. Kimse mükemmel değil ayrıca başbakanda insan hiç bir suçu yokken annesine karısına tonlarca laf ediliyor kendisini söylememe gerek yok tabiki tasnif etmiyorum ama yapılanların yanında çapulcu falan hiç bir şey ya empati kurmak lazım. Umarım olaylar diner . Ama önce sosyal medyadaki yalan haberlerin durması gerek sanırım . Ben direnişçileri eleştirdim daha doğrusu güya direnişçileri . Umarım yanlış anlaşılmamamışımdır ben sadece bir şeyleri belirtmek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyi anladım sizi, umarım dediğiniz gibi olur da her şey biter artık.

      Sil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.