background img

The New Stuff

Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna


Kürk Mantolu Madonna hakkında yapılan bir çok yorumu, çok öncelerden okumuştum. Biraz farklı bir kitap olduğunu o zamanlardan biliyordum fakat içimde ''Hemen şu kitabı gidip almalıyım!'' duygusu olmadığı için, alma ihtiyacı duymadım nedense. Fakat geçtiğimiz haftalarda kitabı alıp, artık okumam gerektiğini düşündüm.

Bir günde, bir çırpıda okunabilecek enfes bir kitap. Okumaya başladım ve saatlerce elimden bırakıp başka bir işle meşgul olamadım.

Oldukça farklı bir konuyu ele alan Sabahattin Ali, bir başyapıt çıkartmış ortaya. Kitabı okumayanlar için kitap hakkında ufak tefek şeyler anlatmayı tabii ki istiyorum fakat heyecanı ve merakı kaçar diye korkuyorum. Benim böyle bir takıntım olduğu için, herkeste de var sanıyorum, mazur görün.

Yine de bir iki cümle ile özet geçeyim: Raif Bey, Almanya'ya babası tarafından gönderiliyor ve orada sabunculukla ilgili birçok şey öğrenip, memleketindeki şirketin başına geçmesini istiyor. Bu sebeple Avrupa hayallerine kavuşan Raif Bey, kendini bir anda çok farklı bir noktada bulur. Bir sergiye gider ve oradaki tabloları seyre dalar. Kendisinin saatlerce sadece bir tabloyu seyrettiğinin farkına çok geç varır. Ve kendine geldiğinde anlar ki, tablodaki Kürk Mantolu Madonna'ya aşık olmuştur...

Konu bu doğrultuda harika bir şekilde ilerliyor. Yeri geldi mi kalbinizi kırıyor, yeri geldi mi sizi güldürüyor, yeri geldi mi de hüzne boğuyor.

Dediğim gibi Kürk Mantolu Madonna, kesinlikle okunmalı, ben çok beğendim!

3 yorum: Leave Your Comments

  1. Favori kitaplarımdan olmuştu okuduğumda... Aşık olduğu kadının düşünceleri, fikirleri, ifade etme şekli aşık olunası gelmişti bana... Kitap kurgu olarak biraz sıradan kaçmışsa da paylaştığı fikirler açısından gerçek bir başyapıt...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. O sıradanlık kesinlikle okudukça uçup gidiyor.

      Sil
  2. Okunmaması eksiklik olan Türk edebiyatının en iyi romanlarındır.

    YanıtlaSil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.