background img

The New Stuff

Gezi Parkı'ndan Son Haberler


Ne yazık ki olaylar devam etmekte. Gün geçtikçe ''Yarın iyi bir gün olacak'' diyorum ama her seferinde yanılıyorum. Aslında olayların devam etmesinin sebebi kesinlikle gezi parkı eylemcileri değil. Bu durumdan faydalanmaya çalışan birkaç provokatörün etrafa zarar vermeye çalışıp, polisle çatışma yaşamasıdır. Bu durumdan eylemciler de hiçbir suçları olmamasına rağmen sert tepkilere maruz kalmaya devam ediyor. Polisin tepkisi asla değişmiyor, bu şekilde giderse de değişmeceğe benzemiyor.

Dünden beri bir referandumdur gidiyor. Olayların en başında ben de referandumun en mantıklı seçenek olduğunu düşünüyordum. Fakat şöyle bir şey de var, oylama sonuçlarının pek güvenilir ve doğru bir şekilde bizlere aktıralacağından şüpheliyim. Bu sebeple referandum yapılmasını istemiyorum. Zaten Türkiye dışındaki ülkeler bile ayaklanmışken, yapılacak şeyin net bir şekilde sonucunun ne olduğu görülüyor. Gezi Parkı, park olarak kalmaya devam etmelidir.

Aynı zamanda başbakanla görüşmeler de devam ediyor. Dün Necati Şaşmaz'ın da içinde bulunduğu bir grup görüşme yaptı. Sonucunda Necati Şaşmaz'ın açıklamalarında kimse bir şey anlamadı ve sosyal medyada alay konusu oldu. Konuşmayı bile doğru düzgün beceremeyen birinin, olayların en başından beri bir kere bile yürüyüşlerde görülmeyen bir isimin başbakanın karşısında ne işi var? Bizleri temsilen oraya gidecek o kadar isimden Necati Şaşmaz ne alakadır yani. Onu da geçiyorum, bugün de Hülya Avşar'ın başbakanla randevusu var. Hülyacım, sen değil miydin havuz yaptırmak için 13 ağacı kökünden kestirip komşusuyla davalık olan. Şimdi ne diye başbakanla ''bizleri'' temsilen görüşeceksin? Kusura bakma ama çok samimiyetsizsin ve şov peşindesin.

Benim şahsi düşüncem, başbakanla görüşmesi gereken isimlerin Halit Ergenç ve Okan Bayülgen olması. Aynı zamanda eylemcilerin arasından ilk günden beri orada bulunan birkaç kişinin de katılması. Necati Şaşmaz'dı, Hülya Avşar'dı hikaye bunlar.

Bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak. ''Yarın iyi bir gün olacak.'' diyorum yine. Umarım her şey sona erer ve bizler için en doğru, en güzel sonuca ulaşırız.

Direnmeye devam!

11 yorum: Leave Your Comments

  1. Madem referandum yapacaklardi, Gezi Park'i kalsin mi, yikilsin mi diye yapsalardi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Referandum yapılacak denilmesi de bir oyundu zaten ama yapılmasından yana değilim. Çünkü oylama sonuçları kesinlikle doğru ve güvenilir olmayacaktır.

      Sil
  2. Neyin PeşindeSiniz Çözemedim =)

    YanıtlaSil
  3. Aynen katiliyorum, bir haber okudum yuzde 50 oy imkansiz cunku zaten Turkiyenin yuzde 20si mi ne katilmamis oy kullanmaya o zamanlar. Birini izlemistim haberlerde, onumde sandik yaktilar diyordu. Ben de oylamanin adaletsiz olacagini dusunuyorum.
    Gidecek isimlerin sacmaligi apayri bir seydi zaten. Necati Sasmaz 'parkta kultur yozlasmasi yapiliyor, gitmem' dedi. Ayrica 'ben basbakanla slayt izledim, agaclar yikilsin yerine daha cok yesillik olacak' da dedi.
    Kendi dusuncesindeki biriyle konusup ne yapmaya calisiyor bu adam? Farkli dusunceler duymamak icin elinden geleni yapiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oylamalar kesinlikle güvenilir değil ne yazık ki. Umuyorum ki bizlerin istediği şekilde sonuçlanır her şey ve gerçekten ''konuşması'' gereken kişiler başbakanla konuşmaya gider.

      Sil
  4. Yazının sonundaki iyi dileklerin ne yazık ki gerçekleşemedi. Yine olaylar çıktı. Çok üzücü bir süreçten geçiyoruz. İnşallah iyi günler uzak değildir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef haklısınız. Daha da kötüye gidiyor her şey...

      Sil
  5. Excellent blog post. I certainly love this site. Keep it up!


    My homepage - Weisheit

    YanıtlaSil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.