background img

The New Stuff

Twitter Bana Küfür Etti!

Geçen haftalarda her zaman olduğu gibi lay lay lom yaparaktan bilgisayarımı açtım. Bilgisayarı açar açmaz yaptığım ilk iş maillerime bakmak oluyor. Onun ardından Twitter'ıma falan bakıyorum. Yine aynı doğrultuda ilerlerken, Twitter'ıma girdiğimde bir de baktım ki sayfanın üst tarafında ''Bu hesap askıya alınmıştır.'' gibisinden bir şey yazıyor. ''Lan arkadaşım bu ne şimdi?'' diye önce bir takmadım. Kafayı yemiştir yine diye düşündüm ve o gün Twitter'a bir daha girmedim.

Ertesi günü geçmiştir diye düşündüm ki, aynı şey hala orada durmuş, sanki her geçen gün gözüme gözüme girecekmiş gibi bir hali de var. ''Töbee allam.'' falan yaptım sonra dedim en iyisi araştırayım bu nedir yahu diye.

Araştırdım. Elde ettiğim sonuçlara şöyle bir baktım ve Twitter hesabımın askıya alınmasına neden olacak sebepleri belki beş yüz bin defa okudum ama ''Arkadaşım ben bunların hiçbirini yapmadım ki!'' diye iyicene bir atarlandım. Her neyse dedim, askıya alınmış hesabımı kurtarabilirmişim, öyle yazıyordu. Ben de aynen uyguladım ve beklemeye başladım. Bazılarında 1 saat bazılarında 1 gün, en fazla 1 hafta falan sürüyormuş geri açılması. 2 HAFTA GEÇTİ HALA AÇILMADI!

Yok yani askıya alınmasına da bir şey dediğim, bir üzüldüğüm yok aslında. Üzüldüğüm şey 3 bin tane güzelim takipçim yok oldu gitti! Yeni hesap açmayı kaç kere düşündüm ama her seferinde ''Yiiiaa anneeee!'' diye ağlayasım geldi. Nereden bulacağım ben o kadar takipçiyi kankaaa!

Sonra artık el mahkum dedim açtım yeni bir Twitter. Eski Twitter'ımın aynısını yapmaya çalıştıysam da, olmadı. Hep bir şeyler eksik kaldı. Beni böyle terk edemezsin dividırııım diye triplere girdim.

Şimdi bunca tribimin de asıl nedeni 3 bin takipçi tabii. Yani şimdi siz de ''Çocuğun işi gücü takipçi olmuş. Aaa cık cık cık nım nım nım'' falan yapmayın. Tabii ki de işim gücüm, derdim takipçi olacak. Bakın şimdiki Twitter'ıma (@hhasanokcu) 5-6 takipçim var. Onlarda canım bitanem arkadaşlarım yani. Nerede Twitter'a girdiğinde Takipçi kısmında 3.000 sayısını görmek, nerede 6 sayısını görmek. Çok yalnızım ÇOK!

Bunlar yetmezmiş gibi bir de rüyama girdi bu olaylar. Yeni Twitter'ımın da askıya alındığını gördüm. Uyandığımda, rüya olduğunu anladım tabii ve halay çekme isteği geldi içimden valla. Rahat bir ohh çektim.

Ey güzel Allaaam, sen benim Twitter'ımı askıya aldırdın ama başkalarınınkini aldırtma nolur.

Bu arada sevgili Twitter, bana ettiğin bu küfürü asla unutmayacağım.

10 yorum: Leave Your Comments

  1. Kanka la 3 bin takipçi hileyle mi geldi ollum. Geldiyse temizleniyordu çünkü, o yüzden gitti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be hileyle ne işim olucak. Hepsi öz mü öz takipçilerimdi. :(

      Sil
    2. O zaman cok gecmis olsun :(
      -beni takip et lan havalara bak, kankalara hava sokmez ha- :))

      Sil
  2. Hesabınızdan vazgeçmeyin. Ben o kuralları ihlal ettiğim halde 2 kez geri aldım hesabı. Yazdıklarına göre rica minnet edin sonra bekleyin diyor ama doğru değil. Sonuçta bu bir sosyal ağ ve üyelere ihtiyacı var.

    Yapmanız gereken "suspended account" diye bişey var onu hazırlamak. Önce mümkünse ingilizce hazırlayıp kurallara uydum falan deyin. Sonra Twitter size mail atacak o maile kesin cevap yazın.

    Açılmazsa pes etmeyin günde 1 mail falan atın. Dozunda tepkiler falanda yazabilirsiniz. Her defasında gelen maile cevap yazmayı unutmayın.

    Bu yolla daha önceleri açılıyordu. Yumurta operasyonundan sonra bir şeyler değiştiyse bilemem.

    Umarım geri alabilirsiniz. Unutmayın "pes etmek yok. o hesap size ait."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim fakat Twitter'dan hiçbir şekilde mail de almadığım için ikinci bir fırsat elime geçmedi ne yazık ki. Ayrıca dediğiniz gibi suspended account olan yerden de mail gönderdim ama geri dönüş almadım... :/

      Sil
  3. Bir veya iki tepki çoğunlukla işe yaramaz, Shawshank Redemption yapmak lazım bu gibi durumlarda. Mail atmaya, ısrar etmeye devam et bence eninde sonunda sıkılıp en azından nedeninin ne olduğunu belirtirler bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğraşmayı sevmiyorum aslında, neyi nasıl yapmam gerektiği hakkında da nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum :/

      Sil
  4. Hesabınızı geri aldınız mı merak ettim. Aynı şey benim de başıma geldi ve 1 hafta sonra alabildim hesabımı.

    YanıtlaSil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.