background img

The New Stuff

Duygu Asena - Paramparça


2006 yılında beyin tümörü yüzünden yaşamanı kaybetmiş olan Duygu Asena'nın 2004 yılında yazdığı son kitabı olan Paramparça'yı internette dolaşırken gördüm. Konusunu falan okuyunca da hemen almak istedim.

Özellikle Ece Vahapoğlu'nun Öteki kitabından sonra bu kitabı okumak, öyle güzel oldu ki, sanki çölde aylardır susuz kalmışım da Duygu Asena gelmiş, buz gibi bir bardak dolusu suyu bana uzatmış gibi oldu.

Konu yine eşcinsellik.

Yazmış olduğu zamana göre oldukça büyük bir cesaretlilik örneği gösteren Duygu Asena, harika bir eser çıkarmış ortaya.

Kitabın tam olarak özetini yazma gereği duymuyorum. Oldukça kısa, 150 sayfadan oluşan bir kitap. Bir gün içerisinde kolaylıkla bitirebileceğiniz türden yani. Bu kadar kısa olmasına rağmen, aslında içinde her şeyi tüm gerçekliğiyle fazlasıyla barındırabilmesi ve bunu anlatmak kolay iş değil.

Eşcinselliği ne bir hastalık ne de bir tercih olarak görmüyor Duygu Asena. Ve o zamanlardan beri bu kitabıyla tüm eşcinsellerin rehberi olmuş.

Ben kitaba bayıldım. Bu kadar güzel bir anlatım, bu kadar güzel bir olay örgüsü, bu kitaba aşık olmama sebep oldu.

Eminim sizler de çok seveceksiniz bu kitabı. Ve eğer ki eşcinselliğe karşı tabularınız, ön yargılarınız varsa, bu kitaptan sonra o duvarlar yıkılacak.

8 yorum: Leave Your Comments

  1. Merakını uyandırdın, okuyacağım =)

    YanıtlaSil
  2. Benim çookk sevdiğim ve kitaplarını da severek okuduğum bir yazardır kendisi .. Lise dönemimde imza günü için geldiği şehrimde dersi kırıp tanışmışlığım da vardır sevgili Duygu Asena ile .. Bana tekrar duygu asenaa okumalısın hissini yaşattınn :) teşekkür ederimm .. bu arada bloguma da beklerimm :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar;
    Yazları biz de Arsuz'a gidiyoruz.
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    170. takipçiniz benim.
    Bu arada benim bloguma da beklerim.
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Umarım bir gün yüzyüze de tanışma fırsatımız olur.

      Sil
  4. Siparişini verdim, merak ettiğim bir kitap. :)
    Herhalde yorumundan sonra ilk bu kitabı okuyacağım.

    YanıtlaSil

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.