background img

The New Stuff

Bumerang Ödülleri'nde: Ben

 Ben de gecenin finalistleri arasında En Uyumlu Site kategorisinde yarışıyordum. Öncelikle saat 14:00'da başlayan İyi İçerik Atölyesi programına katıldım ve blogum açısından iyi olabilecek her şeyi dikkatle dinleyip notlarımı tuttum. Ödül töreni gecesi başladı ve sonuçlar tek tek açıklandı. Maalesef ki geceyi ikincilikle tamamladım fakat birinci olan arkadaşımı tebrik ediyorum bir kere daha. Sonuçların açıklanmasının ardından eğlenceli anlar birbirinin peşini bırakmadı. Harika bir geceydi ve her sene finalist olmasam bile katılmak için ismimi yazdıracağımı düşünüyorum.


Umarım seneye başka bir kategoride birincilikle karşınızda olurum. Desteği ve emeği geçen herkese teşekkürler.


Fatih Güner ile

Hürriyet - Bumerang Ödülleri / İyi İçerik Atölyesi


29 Kasım Perşembe günü saat 14:00 itibariyle Hilton Otel'de İyi İçerik Atölyesi başladı. Tabii ki ben de oradaydım. Bir çok konuşmacı, blogger ve yazar sahneye çıkıp biz bloggerlara, daha iyi nasıl yazabiliriz, neler yapmalıyız, neleri yapmamalıyız gibi bilgileri dikkatli ve güzel bir sunum eşliğinde anlattılar.

Ardından üst kata çıkıp heyecanla Ödül Töreninin başlamasını bekledik. Önce akşam yemekleri yenildi, tatlılar yenildi ve Bumerang Ödül Töreni başladı. 

Geveze'nin sunumu eşliğinde en iyi bloggerlar ödüllerini aldı. Bakalım ödüller kime, kimden gitmiş: 


#bimilyonneden: Nedensiz Mutluluk :)

Bazen moralin bozulur, bazen hiçbir şey seni mutlu etmez.

Bazen tam tersidir, her şey ama her şeyden mutlu olursun. Hatta o kadar mutlu olursun ki, etrafına da mutluluk bulaştırırsın. İşte tam öyle bir sabahtayım. Bi uyandım, kendiliğimden bi mutluluk yapışmış üstüme! :)

Önce ‘Bonino’ ile oynadım. Kendisi kedim olur, sonra bütüncül mutluluğumu ona da bulaştırdım.

Sonra Twitter’da şöyle bir şeye denk geldim. #bimilyonneden hashtagiyle herkes daha iyi bir dünya için milyonlarca şey yazmış. Ben de yazdım. :) Bence siz de yazın!

Hadi hoppa, daha iyi bir dünya için bi milyon neden var. Eminim var! :)

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Özgün - Dur Gitme


Son zamanlar yeni yeni şarkılar ve klipler karşımıza geliyor. Bir yeni şarkı ise Özgün'ün Dur Gitme isimli şarkısı. Özgün, sevdiğim bir şarkıcı değil fakat arada sırada hoşuma gidecek tarzda şarkılar çıkartabiliyor. Yeni şarkısı Dur Gitme, klibiyle ve sözleriyle beni kazandı diyebilirim. Geçtiğimiz günlerde Ziynet Sali'nin çıkarmış olduğu Her şey Güzel Olacak isimli şarkının klibi için film tadında olmuş demiştim ve Özgün'ün bu şarkısına çektiği klip de adeta film tadında olmuş. Sanıyorum ki önümüzdeki yıllarda ilgiyi daha çok topladığı için film tadında klipler yapılacak. Bunu şimdiden Ziynet ve Özgün çok güzel bir şekilde başardılar. Her iki şarkı da hoşuma gitti fakat Özgün'ün şarkısı şu an kulaklığımda tekrar tekrar çalacak tek şarkı diyebilirim.



Yalnızlık Heykeli

''Yoruldum, yıkıldım, dağıldım, saklandım, gizlendim, yok oldum'' diye sayıklıyorum artık içimden kendime. Kendimi yok sayıyorum artık dünya sınırları içerisinde. Kendimi kendimde arıyorum, bulamıyorum. Artık kalbimin atışlarını duyamıyorum. Eskiden bunu yalnızlığımı bağlardım, hissizleşmeme bağlar, alıştığımı söyler geçerdim. Fakat artık bunların ikisi de yok. İkisinden daha öte, daha acı bir şey var. Bedenim terk edildi, kalbim terk edildi, ruhum... Ruhum zaten yapayalnızdı.

İnsanlar neden terk eder ya da neden terk edilir, bilmiyorum. Pişmanlıktan mı terk eder, çaresizlikten mi terk edilir; yoksa istediği için mi terk eder, isteyerek mi terk edilir. Her şey terk edilmişlik kokusunu taşıyor artık üzerinde. Hiçbir şey, hiç kimse kendisi gibi değil. Herkes farklı bir maske, farklı kıyafetler içerisinde dans ediyor sağda solda. Ben ise aralarında sakince yürüyen bir yalnızlık heykeli.

Ruhum donmuş, üşüyorum. İçim titriyor. Ağzımı açsam, sanki sigarayı adeta sonuna kadar çekmişim gibi duman boşalır içimden. Kimse bilemez içimdeki terk edilmişliğin soğukluğu bu. Kimse bilmez içimi ısıtacak, bedenimi ağladığımda ısıtacak ve bunlara sebep olacak tek bir şarkının bile artık olmadığını.

Şarkılarda terk etti beni, hiçbiri anlatmıyor beni.

Her şey gitti, herkes gitti.

Yalnızlık heykelimi ilk kim ziyarete gelecek bilmiyorum. Ben hep aynı yerde kıpırdamadan bekleyeceğim.

Benim 'Evim Sensin'


Evet, nihayetinde Özcan Deniz'in ''Ya Sonra?'' adlı filminin ardından yine yönetmenliğini üstlendiği ''Evim Sensin'' adlı o çok konuşulan filmine dün gitme imkanım oldu. Filmin baş rolleri de Özcan Deniz ve eski sevgilisi Fahriye Evcen'e ait.

Özcan Deniz, şarkılarını dinlediğim veya daha önceden dinlemiş olduğum biri değil. Hiçbir şarkısını bilmem etmem. Fakat Özcan Deniz, bence sinema dünyası için yaratılmış birisi. Türk filmini değiştiren yönetmenlerden olduğunu düşünüyorum. Film gayet başarılı ve çekimleri oldukça profesyonelce. Ya Sonra filminden daha başarılı olduğunu fakat konu olarak ise Ya Sonra filmi daha iyi diye düşünüyorum.

Film, romantik komedi tarzında fakat duygusallığı daha çok içerisinde barındıran bir film. Sinemada yalnız başıma izleseydim kendimi parçalarcasına ağlayabilirdim belki ama neyse ki yalnız değildim.

Filmin ilk başında ''Ne bu şimdi?'' dedim içimden fakat ilerleyen sahnelerde film rayına oturdu ve Leyla ile İskender'in aşk ve mutluluk dolu anlarından kesit kesit verilen sahne filmin en harika kısmıydı. Filmin sonu ise bana aynen İncir Reçeli'ni hatırlattı diyebilirim. (İncir Reçeli'nde kız öldüğünde çocuk, kızın avucunun içinde kendi fotoğraflarını yaptırmış oldukları yapboz parçasını buluyordu. Evim Sensin'de ise kız öldüğünde çocuk kızın boynunda, ustasına baston yaparken kızın da bir ahşap parçasına isimlerini kazıdığı ve o an çocuğa göstermediği parça çıktı ortaya.) Sizler de izlemişseniz veya izledikten sonra bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum bu konuda.

Son olarak filmde çalan müziklere gelmek istiyorum. Filmin başında çalan ''Winter Dreams'' şarkısı, çaldığı andan itibaren içime işledi. Şarkıyı Ercüneyt Özdemir seslendiriyor. Aynı zamanda filme damgasını vuran bir diğer şey ise Fahriye Evcen'in seslendirdiği ''Sen yarim idun'' ve ''Kara gözlüm'' şarkıları oldu.

Filmi izlememiş olanlara izlemelerini tavsiye ediyorum ve şimdiden iyi seyirler diliyorum.

Fragman: 

Ölümün Eşsiz Tadı

Öyle boş şeyler hissediyorum ki bu aralar, içimde ne bir kırıklık hissi ne bir acı ne de bir yok olmuşluk var. Sadece boş. Hiçbir şey hissetmeyecek hiçbir şey yapamayacak kadar boş. Ölü gibiyim, belki de eşini arayan bir ruh. Ne olduğumu, ne yapacağımı, nereye gidiceğimi, nerede yok olacağımı, nerede elimi tutacak birinin olduğunu bilmiyorum.

Her şey bana uzak. O kadar uzaklar ki, sanki bir ''kabusta ona ulaşmak için koşmaya çalışırsın ve bir türlü yerinden kıpırdayamazsın'' hissi kadar uzaklar. Yerimde sayıyorum, kıpırdayamıyorum. Beni olduğum yere sabitleyen bir şeyler var. Kıpırdayamıyorum, gözlerimi bile kırpamıyorum. Öyle bir histir ki her düşüncemin arasına, ''Ölü müyüm acaba?'' sorusu sıkışıp duruyor. Yaşıyor olamazdım, öyleyse ölmüştüm.

Ölmek sadece fiziksel anlamda gerçekleşmiyor, bunu biliyorum. İçten içe ölürsünüz bazen. Her şey kalbinize o kadar fazla yük olur ki, benim gibi böyle olduğunuz yerde kalır, kıpırdayamazsınız. Hareket edemezsiniz, göz yaşınız bile akmaz.

Ya bunu yapmaya devam edeceğim öylece ya da bu yolun sonunda ölümün eşsiz tadı ile karşı karşıya kalacağım. Şimdi bir şeyler hissedebiliyorum işte. O his de; ruhum bedenimden ayrılıyormuş gibi bir his. Sanki bedenim toprağa karışıyordu. Ölmeden diriliyordum...

Temizlikçi - Paul Cleave


Daha önceki kitap yorumlarımda da belirtmiş olduğum gibi gerilim ve korku içerikli kitaplara bayılıyorum. Bu alanda kimse Tess Gerritsen'ın eline su dökemez, hala da benim için bu böyledir. Fakat Tess Gerritsen'ın kitaplarından daha da korku ve gerilim dolu bir kitap varsa o da kesinlikle Paul Cleave'nin Temizlikçi adlı kitabıdır. Paul Cleave, şu anda benim için Tess Gerritsen'ı bile geçti diyebilirim.

Yazar, kitabın ilk bölümünde bile okuyucuya öyle şeyler hissettiriyor ki, ilerleyen bölümlerde bu his asla azalmıyor ve aksine daha da artıyor. Her bölümü ayrı bir gerilim yüklü olan Temizliçi'yi kesinlikle bir kitapçıya koşarak gidip almalısınız. Gerilim ve korku severler için harika ve bir numaralı bir kitap. Abartmadan söylüyorum, çığlık atarak okuduğum bölümler bile oldu.

Paul Cleave'nin, Öldürme Saati ve Mezarcı adlı kitaplarını da en kısa zamanda alacağımdan emin olabilirsiniz. Cleave, okuyucusunu korkutmayı çok iyi beceriyor.

ARKA KAPAK: 

KANINIZI DONDURACAK BİR SERİ KATİL ROMANI

İşte Joe. O bir seri katil ve aynı zamanda 
bir polis merkezinde temizlikçi olarak çalışıyor. 
Şimdi de kedisini taklit eden bir katilin peşinde!

''Sürükleyici ve tamamen gerçekçi bir polisiye. Cleave takip edilmesi gereken bir yazar.'' ( Tess Gerritsen )

''Yeni Stephen King. '' ( NDR, Almanya )

''Cleave, sizi soluksuz okumaya ve sona geldiğinizde kendinizi dışarı atıp derhal başka bir kitabını bulmaya zorluyor.'' ( New Zealand Lawyer Magazine )

''İş polisiyeye gelince, Cleave okuyucuya nasıl kanca takacağını biliyor.'' ( Sunday Herald )

''Cleave, korkunun buzdan parmaklarıyla hayal gücünü koparıp almakta bariz bir beceriklilik sergiliyor.'' ( Christchurch Press )

''Bir seri katilin perspektifinden yazılmış eğlenceli bir roman kulağa imkansız ya da son derece hastalıklı gelebilir; ya da her ikisi de. Ama bu ilk romanında Paul Cleave başarılı bir şekilde bunun altından kalkıyor.'' ( mX magazine, Melbourne ) 

Şaşırtıcı ve merak uyandıran bu zekice yazılmış roman bir seri katilin
zihninin derinliklerine inen ürkütücü bir yolculuk gibi.

Nicki Minaj - Freedom


Son zamanlarda adını Justin Bieber ile yapmış olduklar Beauty And a Beat şarkısı ile duyduğumuz Nicki Minaj, çok zaman geçmeden Freedom adlı şarkısına klip çekti. Klip, Nicky Minaj'a göre oldukça sade olmuş. Minaj, ekseri rap tarzı şarkılar söylemekte fakat Freedom şarkısında slow kısımları ağırlıkta tutmuş. Kendini ne kadar R&B türü şarkılar ile kanıtlamış olsa da ben, slow şarkıların da Nicki Minaj'ın sesine çok yakıştığını düşünüyorum. Bu tür şarkılara ağırlık verse durmadan Nicki Minaj dinleyebilirim. Bakalım sizler de benimle aynı fikirde misiniz?



Uzaylılar Tarafından Kaçırıldılar

Steven Hirsch

New Yorklu fotoğrafçı Steven Hirsch, uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia eden insanlarla tek tek görüşüp, hepsinin yaşadıklarını resimlemesini istedi. Ortaya da birbirine benzeyen resimler çıktı. İşte o fotoğraflar.


Ziynet Sali - Her şey Güzel Olacak


Sonsuz Ol isimli albümünden bir parça olan Her şey Güzel Olacak, tam anlamıyla Ziynet Sali'nin sesine uygun bir şarkı. Sinan Akçıl imzalı olan bu parçanın klibi, en az şarkı kadar harika.

Ziynet Sali, sadece 'Her şey Güzel Olacak' şarkısının klibi ile değil, bundan önceki kliplerinde de oyunculuk yeteneğinin de fazlasıyla olduğunu bize ispatlamış ve bunu güzel bir şekilde de gözler önüne koymuştu. Bu şarkıya bu klip tam olmuş. Bildiğiniz film gibi bir klip olmuş. Hatta izlerken aklımdan ''Bunun fimini de yapsalar ya.'' diye düşündüm açıkçası. Olacağını pek sanmıyorum ama olsa çok çok güzel olur.


Şarkı Sözü: 
Geç kaldım hesapsızca kendi hayatımdan çaldım
Seni buldum ben bu işten memnun kaldım
Olur mu olmaz mı bizi biraz zorlamaz mı
Düşünmedim ben de senden farksız kaldım

Hadi beni duy, bu ne biçim huy
Gel de yerine başkasını koy
Yaşlanınca hasta olunur
Yan yanaysak hep çare bulunur

Her şey güzel olacak senle olunca
Söyleme bana aşka doyunca
Yalnız benim ol ömrüm boyunca
Her şeyin farklı


Ayna'lardan Biri Gitti

Ayna grubunun eski üyesi olan Cemil Özeren, bir yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. 20 gündür Esenler Hayat Hastanesi'nde tedavi altında olan Cemil Özeren dün de Bahçelievler Medical Park hastanesine kaldırıldı. Özseren, yoğum bakım servisinde saat: 11.45'te hayata gözlerini yumdu. Mekanı cennet olsun.

Hayatı: Cemil Özeren 1966 yılında doğdu. Türk müzisyen ve Ayna müzik grubunun eski üyesi olan Cemil Özeren 1994 yılında üniversiteden arkadaşı Erhan Güleryüz ile birlikte Ayna'yı kurmuşlardı. Üniversite eğitimini İzmir'de tamamladıktan sonra İstanbul'a albüm yapmaya geldi. Gittiğin Yağmurla Gel ile başlayan bu yolculuk 2002 senesinde Bostancı Durağı albümünden sonra son bulmuş. Erhan Güleryüz ile Cemil özeren yollarını ayırmıştır. Daha sonra Destan grubuna katılan Cemil Özeren, bu sene başında çıkarttığı Cemi Cümle isimli solo albümle tekrar zirveye çıkmaya çalışsa da başarılı olamadı. 2002 yılından gruptan ayrılan Cemil özeren, katıldığı Bak Kim Dans Ediyor yarışmasında da başarılı bir performans sergilemişti. Cemil Özeren, 20 Kasım 2012 tarihinde karaciğer sirozu nedeniyle hayata gözlerini yumdu. ( vikipedi )





Yarışmacı Herkesi Şok Etti!


Dün akşam saatlerinde Star Tv ekranlarında yeni bölümüyle ekrana gelen O Ses Türkiye adlı müzik yarışmasında, bir yarışmacı izleyenleri, jürileri şok etti.

Verdiği cevaplarla ve kullandığı üslub ile Acun'la atışan yarışmacı, en sonunda Hadise'nin de gizliden gizliye verdiği onaylama ile yarışmadan diskalifiye edildi.

Yarışmaya teyzesi, dayısı ve kuzeni ile gelen yarışmacı, bu olaydan sonra daha çok sinirlenip kulise geçince ''Var mı böyle bir şey yaa.'' diyerek isyan etti. Teyzesi ve kuzeni bu olaya sessiz kaldı fakat eniştesi de Acun gibi ''Kullandığın üslup gerçekten yanlıştı.'' dedi.

İşte o görüntüler: http://www.acunn.com/video/o-ses-turkiye/o-ses-turkiyede-gergin-anlar/999

Aynı yarışmacı bu saygısızlıkları ilk defa O Ses Türkiye'de değil daha öncelerde de Popstar Alaturka yarışmasında da Bülent Ersoy Ve Armağan Çağlayan'a da yapmış.



Ellerimde Sahte Mutluluk

Belki de bu şarkıda yanımda olmalıydın. Yalnız dinlememeliydim bu şarkıyı. Belki şimdi ağlayacağıma senin sıcak kolların arasında mutluluktan gülümserdim. Güzel bir anısı olurdu belki de. Her dinlediğimde, ilk defa dinliyormuş gibi sarılıyorum bu şarkıya. İçinde seni anlatıyor mu bilmiyorum. Anlıyor muyum onu da bilmiyorum. Sadece arkalardan gelen bir ses huzur dolduruyor içime. Gülümseyerek ağlamama neden oluyor ama bu mutluluk göz yaşları değil, bunun farkındayım sadece.

Yanımdan gelip geç, beni tanımayan gözlerinle bir bakış at. İstersen güzel bir bakışma olsun, istersen anlamsız, istersen de sıradan bir bakışma. Bak en azından gözlerime. ''Baktı!'' diyebileyim kendi kendime. Kendimi kandırabileceğim bir sahte mutluluk ver elime sadece. Söz veriyorum ona iyi bakacağım. Ellerimde güvende olacak. Sadece seni özlediğim zamanlarda beni ele geçirmesine izin vereceğim.

Hala duymuyor musun şarkının sözlerini. Sahiden duyamıyor musun? Sus şimdi, sesini hiç çıkarma. Şşş...

İşte hep böyle yakınımda ol, şarkıyı hiç duyma ve ben sana daha da yakınlaşayım. Sanki sana yaklaşınca ''gerçekten hala duyamıyorsun'' deyince duyacakmışsın gibi. Seni böyle kandırayım, seni böyle tutayım yanımda. Ne var ki, bunca yıl kendimi kandırdım beni sevdiğini düşünerek. Böyle de olsa yanımda olmanı istemem çok mu?

Şu an bu şarkının da bir dakika sonra biteceğini düşünemeyecek mutluyum. Kokun burnumda, hayalin ise yanımda. Gözlerimi açmaya korkuyorum. Ya yanımda değilsen?

Mahsun Kırmızıgül'den Sürpriz Aşk!

Ünlü şarkıcı ve aynı zamanda yönetmen olan Mahsun Kırmızıgül, hem hikayesini yazdığı hem de yönettiği 'Benim İçin Üzülme' adlı yeni dizisinin baş rollerinden birini de Öykü Çelik'e vermişti.

Dizideki ''Bahar'' karakterini oynayan Öykü Çelik ile Mahsun Kırmızıoğlu arasında aşk olduğu konuşuluyor. Kırmızıoğlu ve Çelik geçtiğimiz hafta pazar günü Gayrettepe'deki Astoria Alışveriş Merkezi'nin sinemasında görülmüşler ve ikili ''Bulut Arası'' adlı filmi izledikten sonra sinemadan ayrı ayrı çıkmışlar.

Bundan 10 gün önce de Emirgan'da baş başa yemek yedikleri görülmüş.

Öykü Çelik arkadaşlarına, Mahsun Kırmızıgül'den hoşlandığını söylemiş fakat Mahsun Kırmızıgül bu konu hakkında hiçbir şey söylemiyor.

Mahsun Kırmızıgül, Mine Cangal'dan sonra ciddi bir ilişki içerisine girmedi ve Öykü Çelik ise Ömer Seval ile flört etmişti. Bakalım bu ikili arasındaki ''sürpriz aşk'' dedikoduları gerçekleşecek mi?

Priscilla Çöller Kraliçesi


Bu filmi, haftalar öncesinde bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine izleme kararı aldım. Her seferinde izleyeceğim diyordum ve kısmet bugüneymiş. Şu an ise kendime bu filmi nasıl olur da bu kadar geç izlerim diye sorup duruyorum. Film, baştan sona kadar adeta harikalar saçıyor.

Çöller Kraliçesi; 1994, Avustralya yapımı bir film. Baş roller; Hugo Weaving, Guy Pearce ve Rebel Penfold-russel arasında paylaşılmaktadır. Eski bir film olmasına rağmen, izlerken sanki film günümüzde çekilmiş gibi duruyor. Özellikle filmde yer alan müzikler, giyilen kıyafetler tam anlamıyla olağanüstü. O dönemlere göre oldukça ilgi çekici, kışkırtıcı ve ağzınızı açık bırakacak türden tasarımlar yapılmış. Tasarlanan bu kıyafetler, ciddi anlamda rollere uygun. Makyajlar hakkında yapacak doğru yorumu kelime ile ifade bile edemiyorum. Olağanüstü, muazzam gibi kelimeler çok sönük kalacaktır. Her sahnesiyle fazlasıyla cesur bir film olan Çöller Kraliçesi gerçekten izlenmeli. 

Baş rolde oynayan Hugo Weaving, Matrix filminin ajanı, aynı zamanda V For Vendetta'nın V'si ve Yüzüklerin Efendisi'nde Elrond rolleriyle karşımıza çıkmıştır. Aynı başarı bu filmlerinde de fazlasıyla ortada. Fakat bana göre Çöller Kraliçesi bu filmlerden kat kat harika ve başarılı. Kesinlikle izlemelisiniz. Eminim ki her sahnesinde ağzınız açık kalacak ve filmin muhteşemliğine fazlasıyla tanık olacaksınız. Priscilla Çöller Kraliçesi her şeyi ile ''cuk'' oturmuş diyebileceğim harika bir film. Yönetmen, Stephan Elliott elleri öpülecek ve ayakta alkışlanılacak birisi. 

Film hakkında kısa bilgi: Priscilla Çöller Kraliçesi filmi için hiç kimse sponsor olmamıştır. Çekilmesi için gerekli olan paranın tamamını George Michael vermiştir. 

Filmin Özeti: Film, Avustralya çöllerindeki bir tatil beldesi olan Alice Springs'de bir otelden iş teklifi alan iki travesti ve bir transeksüel dansçının yol macerasını konu alıyor. Priscilla ismini verdikleri tur otobüsleriyle yola çıkan 3 renkli karaktere yolda bozulan otobüslerini tamir eden Bob'da katılır. Bu arada, onlara iş teklifi yapan kadının travestilerden biri olan Anthhony'nin karısı olduğunu öğrenirler.

Filmde Çalan Şarkılar: 

1- I've Never Been to Me - Charlene
2- Go West - Village People
3- Billy Don't Be a Hero - Paper Lace
4- My Baby Loves Lovin - Whiye Plains
5- I love the Nightlife (Disco Round) - Alicia Bridges
6- Can't Help Lovin Dat Man - Trudy Richards
7- I Will Survive - Gloria Gaynor
8- A Fine Romance - Lena Horne
9- Shake Your Groove Thing - Peaches & Herb
10- I Don't Care if the Sun Don't Shine - Patti Page
11- Finally - CeCe Peniston
12- Take a Letter Maria - R. B. Greaves
13- Mamma Mia - ABBA
14- Save the Best for Last - Vanessa Williams 
15- I love the Nightlife - Alicia Bridges

Fragman: 


Facebook ve Twitter'da Yazmamanız Gerekenler


Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya şube başkanı olan Abdullah Özçulcu, kötü niyetli bir çok insanın da sosyal paylaşım sitelerinde bulunduğunu belirterek, bu sosyal paylaşım sitelerine yazmamamız gereken şeyleri sıraladı. Abdullah Özçulcu, interneti tüm dünyanın kullanmaya başladığı andan itibaren yararı yanı sıra zararının da bir hayli fazla olduğunu belirtti. Özçulcu: ''İnternette bilgi edinme ve almanın dışında; oyun, kumar, cinsellik ve terör gibi istismar içeren siteler çok yaygın. İnternette kişisel bilgilerin verilmesi çok büyük tehlike oluşturuyor.'' dedi.

Özçulcu, kullanıcıların bilinçlendirilmesini de düşünerek şunları söyledi: ''Kişilerin Facebook, Twitter gibi hesaplarında kişisel bilgilerini paylaşmaması gerek. Kişinin yalnız yaşadığını, evinden uzağa gittiğini veya nerede olduğunu paylaşması kötü düşünceli insanlar için de ellerine geçmiş bir fırsata dönüşüyor. Bu sosyal paylaşım siteleri yararlı gibi görünüyor fakat kişi sırlarını, bilgilerini hiç düşünmeden ortaya attığı zaman bunun zararını da görmeye hazır olmalıdır.''

Yapmamanız Gerekenler: 

. Kişisel bilgiler yazılmamalıdır.
. Kimlik bilgileri verilmemelidir.
. Kart şifreleri verilmemelidir, yazılmamalıdır.
. Nerede bulunduğunuzu belirmek.
. Yalnız yaşayıp yaşamadığınızı yazmak.

Ve bunlara benzeyen bir çok bilgileri, kullanıyor olduğunuz sosyal paylaşım sitelerinde belirtmemeye çalışınız.

Aynı zamanda bu tür tuzaklara ekseri, çocukların ve kadınların düşmesi de göz önünde bulunuyor. İnternet hakkında yeterli bilgiye ve eğitime sahip olmayan bir çok kişi bulunuyor ve bunların çoğu da çocuk ve kadın bireylerden oluşmakta. Bu nedenle de bu tür tuzaklara çocuk ve kadın bireyler düşüyor.

Kendini internet aleminde kendi bilgilerinin tamamen dışında, çok farklı bilgilerle tanıtan insanların da çoğunlukta olduğunu belirten Özçulcu, bu konu üzerinde de şu sözleri söyledi: ''İnternetten tanışma, buluşma ve evlenmeye varan eylemler olduğunu görüyoruz. Bunların önemli bir kısmı hüsranla sonuçlanıyor. O nedenle internetin sınırsız faydaları yanında zararları da vardır.''

Madonna'dan Psy Sürprizi


Madonna, 14 Kasım'da New York'ta verdiği konserde, gelen hayranlarına büyük bir sürpriz yaptı ve kendine özgü dansı ile Gangnam Style şarkısı ile çabucak ünlenen Psy'yi konserinde sahneye çıkardı. Give it 2 Me şarkısı ile Gangnam Style şarkısını karma yapan ikili, konsere gelen izleyicilere büyük bir eğlence yaşattı.

Madonna da aynı zamanda Gangnam Style dansı yaparak herkesi güldürmeyi başarabildi. İkilinin yapmış olduğu bu eğlence dolu dakikalar şimdi tıklanma rekorları kırıyor. Ortaya koymuş oldukları bu karma şarkı ise bana göre ayrı bir güzel olmuş.



Hayata Karşı Diren

Her geçen gün hayatın bize karşı oynadığı oyunlardan bir sonraki ile karşılaşıyoruz. Elimiz bağlı, ağzımıza düğümler atılmış ve gözlerimize siyah bant yapıştırmışlar. Ne bir itiraz, ne de bir direniş. Sadece boyun eğmekle kalıyoruz. Bunun da gelip geçmesine seyirci kalıyoruz.

Hayat yorulmaz, hayat durmaz, hayat asla susmaz. Hayat, sen ne istiyorsan, tersini vermek için çabalar. Seninle dalga geçer, sana güler, seni küçük düşürür. Dinlemez hayat seni, hep bildiğini okur. Sen ise, içindeki pencereler sert rüzgarın şiddetiyle birbirine çarpıp dururken, düğümlenmiş ağzını birbirinden ayırmaya çalışırsın. Her santiminde acı çeker, yutarsın kelimeleri tek tek.

Sen de durmayacaksın, susmayacaksın. Başarmaya, elde etmeye çalışacaksın. Hayat seninle değil, sen onunla dalga geçip, oyunlar oynayacaksın. Neye uğradığını şaşırmış halde dönüp sana bakarken hayat, sen de kahkahalar atarak devam edeceksin yoluna. Gülümseyeceksin daima. Yürüyeceksin hiç durmayacakmış gibi. Çözeceksin önce ellerindeki ipleri, sonra çıkaracaksın gözlerindeki o siyah bantları. Parlayacak gözlerim ışıl ışıl. Gülümsemene direniş gösteren dikişler de ağzından tek tek sökülecek acı vermeden, kendiliğinden.

Evet, bunları yapabilirsin. Çünkü sen çok değerlisin...

Türkiye'nin Google'a Rekor Talebi

Google'ın yayınlamış olduğu ''Şeffaflık Raporu'' hükümetlerin Google'dan bilgi taleplerinin arttığını gösterirken, Türkiye'nin en fazla içerik kaldırma talebinde bulunan ülke olduğu ortaya çıktı.

Rapora göre yılın ilk aylarında 21 bin ayrı ülke Google'a bilgi talebinde bulundu. En fazla talepte bulunan ülke sıralamasında ABD ilk sırada. ABD, Google'a yılın ilk altı ayı içerisinde toplamda 7969 kez talepte bulundu. 2319 talep ile ABD'den sonra Hindistan ikinci sırada yer alıyor. Brezilya 1566, Fransa 1546, Almanya 1533 ve İngiltere'de 1425 talepte bulundu. Türkiye ise içerik kaldırılması için en fazla başvuran ülke oldu.

İçerik kaldırma sıralamasını başta Türkiye 501 talep ile yer alırken, arkasından 273 taleple ABD takip ediyor. 247 taleple Almanya, 191 taleple Brezilya ve 97 taleple İngiltere, içerik kaldırmak için başvuran ülkeler arasında yer aldı.

Nefret söylemi, pornografik ve telif hakkı da ülkeler genelinde içerik kaldırma nedenleri arasında yer alıyor.

Google'ın raporunda içeriklerin kaldırılmaları ile ilgili talepler arasında; özel hayat, güvenlik ve iftira konuları yer alıyor. Türkiye'nin içerik kaldırma talepleri; 148 talep Mustafa Kemal Atatürk, milli kimlik, hükümet ve değerlerle ilgili.

Dünden Bugüne: Lady Gaga


Lady Gaga'yı hepimiz, 2008 yılında çıkarmış olduğu The Fame adlı albümü ile tanıdık. 2008 yılında çıkardığı bu albüm içerisinde, Paparazzi, Poker Face ve Just Dance şarkıları ile büyük bir adım atan ve tüm dünyaya sesini duyuran Gaga, günümüzde çok fazla sayıda hayran kitlesine sahip. Hayranları da kendisine mother monster hayranları ise little monster olarak bilinir.

Baştan aşağı farklılık yaratan Lady Gaga, bir çok eşcinsel hayrana sahiptir ve kendisi de biseksüeldir. Biseksüel olduğunu açıkladığı için pişmanlık duyan Lady Gaga, tüm dünya için eşcinsellere özgür bir yaşam sunmak için de aynı zamanda mücadele ediyor.

2009 yılında çıkarmış olduğu The Fame Monster adlı albümü The Fame'nin devamıdır ve bu albüm ile dikkatleri daha da fazla üzerine çeken Gaga, fazlasıyla büyük yeteneğini daha da büyütmüş ve daha fazla hayran kitlesine ulaşmıştır. Bu albümde öne çıkan şarkıları ise Bad Romance, Alejandro ve Telephone 'dur. 

2011 yılında da Born This Way albümünü annesiyle planlamış olan Gaga, herkese bu albümü ile özgüven aşılamaya çalışmış ve herkesin kendini olduğu gibi sevdiğini savunmuştur. Bu albümünde, albüme adını veren şarkı Born This Way kadar, The Edge Of Glory ve Yoü and I şarkıları da çok fazla ilgi görmüş ve bir çok başarıya imza atmıştır.

2008'den 2012'ye Lady Gaga Şarkıları: 
Poker Face


Just Dance 



Paparazzi



Bad Romance



Ünlülerin Benzerlikleri

Nurgül Yeşilçay - Valeria Golino

Ünlülerle ilgili araştırma yaparken karşıma çıkan bir sitede Türk ünlüler ile yabancı ünlülerin birbirlerine olan benzerlikleri dikkatimi çekti. Görmeyenleriniz varsa, sizler de görün diye ben de resimleri sizlerle paylaşacağım. Ciddi derecede benzerlikleri olan bu ünlüler bakalım kimlermiş: 

1- Sanem Çelik - Giovanna Mezzogiorno    


2- Kıvanç Kasabalı - Rob Love  


3- Pelin Karahan - Katie Holmes 


4- Vatan Şaşmaz - Richard Gere 


5- Arda Kural - Leonardo Di Caprio


Pitbull'dan Seçmeler


Asıl adı Armando Christian Rafael Pérez olan, Pitbull adıyla tanıdığımız ABD'li rapçi şimdiye kadar bir çok ünlü sanatçı ile düet yapmış ve önümüze çok başarılı şarkılar sunmuştur. Bunların bir kısmı çoğu zaman hit olmuştur. Ben de, sizlere Pitbull'dan Seçmeler başlığı adı altında; bunların bir kaçını sunmayı istedim. Bu şarkılar günümüzde de hala dinlenmekte ve zaten çok eski olmayan şarkılar. Şimdi bu şarkılarla biraz neşelenelim bakalım.

1- Pitbull - Hey Baby 


2- Pitbull & Havana Brown - We Run The Night 


3- Pitbull & Jennifer Lopez - Dance Again 


4- Pitbull & Jennifer Lopez - On The Floor


5- Pitbull & Nayer & Mohombi- Suavemente 



Facebook'dan Yeni Uygulama

Facebook, gün geçtikçe yeniliklerini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle de ''zaman tüneli'' uygulamasından sonra yaptığı yenilikler, daha da sinir bozucu olmaya başladı. Şimdi ise Facebook bir yenilik ile daha karşımıza çıkıyor. O da 'çift kişilik' facebook hesabı uygulaması. Yani artık sevgililer, nişanlılar, evliler tek bir hesabı beraber kullanabilecekler.

Bu haber de çiftler için iyi bir durum gibi görünüyor. Artık ilişki durumu yerine, kendilerine ait çift kişilik profillere geçiş yapabilecekler. Ortak noktaları olan her şeyi listeleyebilecek ve her şeyi ortak olarak kullanabilecekler. Uyguluma yine zaman tüneli uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Yani isteyen çiftler beraber çektirmiş oldukları fotoğrafları kapak, profil fotoğrafı vs yapabilecekler.

Bu uyguluma şu anda hizmete geçmiş durumda. Üstelik sadece sevgililere özel bir uygulama değil, yakın arkadaşlıklar da bu uygulamayı kullanabilecekler. Yapmaları gereken tek şey arkadaşlarının profiline gelip, ayarlar menüsünden Arkadaşlığı Göster butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

Sonbahar Hüznü

Duygularım belirsizleşiyor bu aralar. Neye nasıl tepki vereceğimi şaşırmışçasına yaşamaya başladım. Havalardan mı bilinmez. Bir yandan bu havaların beni aşırı duygusallaştırdığını ve kağıt - kalemin her zaman elimin altında olduğu gerçeğini kafamda evirip çeviriyorum, bir yandan da sebepsizce gülüp duruyorum. Bu da duysallığıma bağlı sinirden doğan bir gülümseme mi hiç bilinmez.

Sonbahar da yavaş yavaş geri çekiliyor ve yerini tamamen kışa devretme düşüncelerinde olsa gerek. Artık her gece mum ışığında, pencerede bulunan yağmur damlalarının birbirlerine çarpa çarpa büyüdüklerini ve sadece kocaman bir damla olarak yok olmalarına tanık olacağız.

Bu havalarda üşüyüp üşümediğime de karar vermekte güçlük çekiyorum. Bir yandan ağlamaktan ısınıyor yüreğim, bir yandan da yalnızlıktan buz tutuyor etrafı. Ama atmaya devam ediyor. Belki yeni başlayacak bir aşkın heyecanı için, belki de yalnız yaşamaya alışacak bir kalp olmak istediği için. Bana ise onun kararlarına saygı duymak düşüyor.

Odanın içerisinde sessizlik hüküm sürüyor. Sadece kalemimin, kağıda sürtünmesiyle çıkan ses yalnızlığımı ve ortamın sessizliğini bozuyor. Bu ses de yok olacak biraz sonra. Ve ben de gözlerimi kapatıp uykuya dalacağım...

''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

Ke$ha - Die Young


Ke$ha'nın son çıkarmış olduğu video klibi, Die Young şarkısı oldukça hoşuma gitti. Ke$ha'yı tam anlamıyla Tik Tok adlı şarkısı ile tanıdım. O zamandan bu zamana kadar pek de takip edip dinlediğim biri haline gelmedi fakat Tik Tok şarkısını şu zamanlarda bile dinlediğim oluyor.

Gelelim Die Young şarkısı ve klibine. Şarkı için söyleyebileceğim bir şey yok, gerçekten Tik Tok kadar başarılı olmuş. Kıpır kıpır bir şarkı. Klibi ise tamamen ilk saniyesinden son saniyesine kadar illüminati sembolleriyle donatılmış. Son zamanlarda çıkan her klibi artık gözümü dört açmış ''Acaba bu da mı illüminati?'' düşünceleri ile izliyoruz. Her ufacık şey de takıyoruz illüminati lafını hemen. Fakat Ke$ha'nın klibinde ''Acaba?'' ikilimine asla düşülemez. Klip ''Ben de illüminatiyim, ben de!'' diye bağırıyor resmen.

Önce klipten bir kaç resimi de sizlerle paylaşıp ardından video klibi ekleyeceğim.






Glee'yi İzleyebileceğiniz Siteler

Dizimag'in Glee'nin bütün bölümlerini sayfasından kaldırmasıyla herkes şaşkına dönmüştü ve sadece Dizimag değil bir çok internet sitesi de kaldırmıştı Glee'yi. Çok az sayıda internet sitesi yayınlamaya devam ediyordu. Bir tanesini bir önceki yazımda da vermiştim fakat oradan da izleyemeyen okuyucularım olduğu için ufak bir araştırmayla iki site daha buldum.

Glee'yi izleyebileceğiniz sitelerden ilki: www.dizibudur.com bir diğeri de www.yabancidizihd.com 

Bu konu hakkında yazmış olduğum ilk yazımda verdiğim link de: www.yabancidiziizle.gen.tr

Bu sitelerde rahatlıkla izleyebileceğinizi düşünüyorum fakat hala açılmıyorsa internet ayarlarınızda herhangi bir sorun olabileceğini düşünüyorum çünkü ben bu üç sitede gayet rahatlıkla açıp izleyebiliyorum.

İyi seyirler...  

''Glee Dizimag'dan Kaldırıldı!'' adlı yazım: http://hasanokcuu.blogspot.com/2012/11/glee-dizimag.html


İzmir'de Canlı Atatürk Portresi

10 Kasım sebebiyle Türkiye'de bir ilke imza atılan, 2 bin 400 İzmirli vatandaşın oluşturduğu canlı Atatürk portresi izleyenleri, görenleri ağlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu olan Mustafa Kemal'in 74. ölüm yıldönümü ülke genelinde çeşitli törenler gerçekleştirildi. Bu törenler arasında en çok İzmir'de gerçekleştirilen tören tüm halkı büyüledi. Konak Belediyesi'nin düzenlediği bu törene çok fazla sayıda gönüllü vatandaş katıldı. Belediye başkanı Hakan Tartan da oluşturulan siluette binlerce kişinin arasında yer aldı. Vatandaşlar saat tam 12'yi gösterdiğinde kendilerine dağıtılan numaralara göre yerlerini aldılar.

Atamıza duyulan özlemi coşkuyla buluşturan portreyi izleyen vatandaşlar şunları söyledi: ''Türkiye'de ilk kez İzmir'de olması ayrı bir mutluluk. İzmir yine her zamanki gibi son damgayı vurdu. Biz hem dindarız hem Atatürkçüyüz. İzlediğimiz anlar gözyaşlarımızı tutamadık. Harika bir duygu. Konak Belediyesi'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz.''

''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''


Model & Ozan Doğulu - Dağılmak İstiyorum


Şarkılarını severek dinlediğim Model, Ozan Doğulu ile yaptığı 'Dağılmak İstiyorum' adlı parçasıyla da beni kazandı. Parça harika, klip fena değil. Bence Model, bu şarkıyla müzik listelerini ciddi anlamda zorlayacak. Ozan Doğulu'da başarılı müzikleriyle şarkıya bir hareketlilik ve kendi rengini de katmış. Ben, Ozan Doğulu'nun Model'le daha fazla iş yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu ikili önümüze güzel parçalar sunabilir, demedi demeyin.


''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

Erdoğan, 10 Kasım Törenine Katılamadı

Hepimizin bildiği gibi bugün Ata'mızın 74. ölüm yıldönümü. Bugün tüm Türkiye, 74 yıl boyunca olduğu gibi yine yasını içinde yaşacak.

Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek fakat törene yurtdışında olması nedeniyle başbakan Erdoğan katılamadı. Cuma günü öğle saatlerinde halka kapatılmış Anıtkabir, 10 Kasım'da saat 10:00 itibariyle halk ziyaretine tekrar açıldı.

Anıtkabir'in ziyarete kapanması nedeniyle verilen tepkilere TSK'dan yapılan açıklama aynen şöyle oldu: ''Atatürk'ün  74. ölüm yıldönümü anma törenleri kapsamında 10 Kasım 2012 Cumartesi günü Anıtkabir'de sayın Cumhurbaşkanı'nın başkalığında ''Çelenk Sunma Töreni'' icra edileceğinden, emniyet tedbirlerinin kontrolü ve tören hazırlıklarının yapılabilmesi maksadıyla Anıtkabir 9 Kasım 2012 saat: 14:00'dan Cumartesi günü saat 10:00'a kadar ziyarete kapatılacaktır.''

Bu haberler üzerine tepki gösteren halk, Ata'mızın üzüntüsüne bir de bunun üzüntüsünü yaşadı. Bir çok kişi 10 Kasım sabah saatlerinde otobüs, uçak vs Anıtkabir'e yolculuk etmiştir. Hepsi de Atatürk'le dertleşmek ve onu yakınlarında hissetmek istiyordu fakat ne yazık ki bu gerçekleşemedi.

Ben de Anıtkabir'de bulunamasam da Ata'mı burada saygıyla anıyorum. Keşke aramızdan ayrılmasaydı, Türkiye eski asilliğini daha çok sürdürebilseydi. Daha özgür daha adil bir ülke olsaydık.

''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

Rihanna - Diamonds Kliplendi!

Rihanna, ekim ayında çıkarmış olduğu Diamonds adlı single albümüyle müzik listelerinde büyük bir başarı elde etmişti.

Rihanna, geçtiğimiz gün Diamonds şarkısının klibini yayınladı. Video klibi hem Twitter üzerinden hem de Facebook Live Chat etkinliği ile tanıttı. Şarkının klibi ilk günden fazlasıyla ilgi gördü ve tıklanma rekorları kırmaya kadar gidiyor.

Rihanna'yı ben de çok severim ve şarkılarını da ayrı severim. Diamonds şarkısı da oldukça başarılı bir parça ve bence klibi de çok güzel olmuş.


''Dilerseniz bloguma, sayfanın üst köşesinde bulunan Bumerang Ödülleri Adayı şablonundan oy verebilir ve bana destek olabilirsiniz. Oylarınız tamamen ücretsizdir. Teşekkürler.''

Victoria's Secret 2012 Defilesi (Video)


Dünyaca ünlü olan Victoria's Secret melekleri, artık bir gelenek haline gelmiş olan yılbaşı defilesini 8 Kasım günü New York'ta gerçekleştirdiler. Rihanna, Justin Bieber ve Bruno Mars'la daha da neşelenen ve podyumu sarsan defile yılbaşı akşamı yayınlanacak. Defileden bir kaç fotoğraf ve kısa bir videoyu da sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle videonun bulunduğu linki vereyim, ardından da fotoğraflar gelsin. Link: http://www.telegraph.co.uk/culture/culturevideo/musicvideo/9663803/Victorias-Secret-show-2012-Rihanna-performs-as-supermodels-strut-their-stuff.html

























Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.